Linsragu med soltorkad tomat och selleri

Låt en linsragu med soltorkad tomat och selleri bli kvällens smakrika måltid. Koka strozzapretipasta och fräs ihop grönsakerna i olivolja och smaksätt med vin och buljong. Rör ned linser och tomater och servera sedan linsragun med pastan och en krispig mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2018

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna strozzapreti)
1 gul lök
1 aubergine
200 g selleristjälkar
2 msk olivolja
1 dl röda linser
2 dl rött matlagningsvin
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
salt
peppar
65 g mâchesallad
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2016 KJ / 482 kCal
Fett14 g
Salt2.66 g
Kolhydrater63 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stVill inte förnärma skaparen. Men jag måste tyvärr säga att jag inte rekommenderar det här receptet.
Emy
Helt oätbart. Gjord efter konstens alla regler men skulle hellre äta en myrstack än detta igen.
Christian
Helt ok. Blev rätt murrigt i smaken och tråkigt i färgen.
Nina