Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Höstsoppa med linser och rimmat fläsk

Höstsoppan med linser, som du ger smak av rimmat fläsk och vitlök, är en utomordentligt god soppa som både värmer och mättar. Linssoppan serveras med det frästa fläsket i tärningar och blad av timjan.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj linserna.
  2. Skala och finhacka löken, vitlöksklfytorna, selleristjälken och moroten.
  3. Fräs sidfläsket i en oljad het gryta.
  4. Tillsätt grönsakerna och timjan. Sänk värmen och fräs tillsammans med det rimmade fläsket i 3-4 minuter.
  5. Tillsätt linserna, sockret, kycklingfonden och eventuellt vita vinet samt vattnet.
  6. Sjud under lock i 10-12 minuter, eller tills linserna är klara.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Häll soppan i skålar. Servera med färskt bröd och senap.
  9. Garnera gärna med färska timjanblad.

Ingredienser

  • 2 dl röda linser
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 selleristjälk
  • 1 morot
  • 150 g tärnat rimmat sidfläsk
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 msk socker
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 l vatten
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan