Linspasta med sparris och parmesan

Betyg 4.2 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Linspasta med sparris och parmesan

En härligt grön pastarätt står på kvällens meny! Gröna linser, sparris och ruccola tillför inte bara färg utan även goda smaker, och de binds ihop fint med radiatoripasta och riven parmesan. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2019

Linspasta med sparris och parmesan

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna radiatori)
1 rödlök
250 g grön sparris
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
ca 1 tsk chiliflakes
1 förp kokta gröna linser (à ca 380 g)
1/2 kruka persilja
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 dl smetana
1 dl mjölk
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Blev mycket pasta, jag rekommenderar dubbelt av det goda sparrisfräset.

    Angelica

Näringsvärde per portion

Energi2650 KJ / 632 kCal
Fett30 g
Salt1.8 g
Kolhydrater66 g
Protein22 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pasta arrabbiata med linser och sparris
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokta gröna linser
    Betyg 4.5 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pappardelle med portabello och sparris
    Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatissallad med sparris och lax
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad