UNDER 30 MIN | Medel

Linsgryta med spenat

Denna krämiga linsgryta får sin krämighet tack vare kokosmjölk, och smaken får den av att du kryddar med lite curry, vitlök och tomatpuré. För att få in lite grönt till rätten så rör du ner färsk spenat i grytan i slutet. Toppa rätten med hackade hasselnötter och servera med couscous, och middagen är redo att ätas!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 31, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Fräs löken i oljan i en gryta eller kastrull. Rör i curry och pressa i vitlöken. 
  4. Rör ner kokosmjölk, tomatpuré, smulad buljongtärning, vatten och linser i grytan. Låt sjuda ca 15 minuter eller tills linserna är mjuka.
  5. Skär tomaterna i tärningar.
  6. Rör ner tomater och spenat i grytan och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  7. Grovhacka nötterna.
  8. Servera linsgrytan med couscous och toppa med hasselnötter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.

Tips

Smaka av grytan med sambal oelek efter tycke och smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port couscous (gärna pärlcouscous)
  • 1 gul lök
  • 1/2 msk rapsolja
  • 2 tsk curry
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 dl torra röda linser
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
  • 200 g färsk spenat
  • salt
  • peppar
  • 1 dl hasselnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 3098 kJ / 742 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept