Linsgryta med spenat
Denna krämiga linsgryta får sin krämighet tack vare kokosmjölk, och smaken får den av att du kryddar med lite curry, vitlök och tomatpuré. För att få in lite grönt till rätten så rör du ner färsk spenat i grytan i slutet. Toppa rätten med hackade hasselnötter och servera med couscous, och middagen är redo att ätas!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port couscous (gärna pärlcouscous)
1 gul lök
1/2 msk rapsolja
2 tsk curry
1 vitlöksklyfta
400 ml kokosmjölk
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
1 1/2 dl torra röda linser
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
200 g färsk spenat
salt
peppar
1 dl hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3098 KJ / 742 kCal
Fett41 g
Salt1 g
Kolhydrater66 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tyckte den var lätt/snabblagad o väldigt god. Kommer definitivt göra den fler ggr.
Susanne
2021-07-30Gjorde receptet med bladspenat och jordnötter, och använde lite mer curry än i listan. Väldigt god vegetarisk rätt!
Hanna
2020-12-19