Linsgryta med spenat

13
1 Klimatsmart
Linsgryta med spenat

Denna krämiga linsgryta får sin krämighet tack vare kokosmjölk, och smaken får den av att du kryddar med lite curry, vitlök och tomatpuré. För att få in lite grönt till rätten så rör du ner färsk spenat i grytan i slutet. Toppa rätten med hackade hasselnötter och servera med couscous, och middagen är redo att ätas!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021

Linsgryta med spenat

Ingredienser

4 portioner
4
port couscous (gärna pärlcouscous)
1
gul lök
1/2 msk
rapsolja
2 tsk
curry
1
vitlöksklyfta
400 ml
kokosmjölk
2 msk
tomatpuré
1
grönsaksbuljongtärning
5 dl
vatten
1 1/2 dl
torra röda linser
1/2
ask plommontomater (à 500 g)
200 g
färsk spenat
-
salt
-
peppar
1 dl
hasselnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.

Gör så här

Tips

Smaka av grytan med sambal oelek efter tycke och smak.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Hanna

2020-12-19

Gjorde receptet med bladspenat och jordnötter, och använde lite mer curry än i listan. Väldigt god vegetarisk rätt!

Näringsvärde per portion

Energi 3098 KJ / 742 kCal
Fett 41 g
Salt 1 g
Kolhydrater 66 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept