Färsbullar med krämiga linser
Överraskande goda färsbullar som serveras med krämiga linser och couscous. De krämiga linserna gör du av bland annat torkade röda linser, tomater, lök, spiskummin och matyoghurt och färsbullarna får sin härliga smak av kalvfärs, mjölk, ströbröd och persilja. En riktig fest för smaklökarna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2013
Ingredienser
4 portioner
1 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
1/2 kruka persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 500 g kalvfärs
1 msk smör eller margarin
4 port couscous eller gryn
Krämiga linser
1 dl torkade röda linser
2 tomater
1 gul lök
1/2 tsk spiskummin
1 tsk olivolja
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl matyoghurt (10 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2127 KJ / 508 kCal
Fett27.1 g
Kolhydrater83.3 g
Protein19.7 g
Kommentarer
Färdmsbullarna blev fantastiska med 2 msk kalvfond och en nypa chiliflakes i smeten. Jag har i vitlök, gurkmeja (för färgen!!), chiliflakes och extra spiskummin i linsröran o det blev gott men nästa gång kör jag i sambal och kanske malen koriander också. Det var lite ’tamt’…
Carola
2024-11-15Supergott! Hade även i lite matlagningsgrädde!
Maria
2014-12-29Gott. Saknade yoghurten, men tog matlagningsgrädde, vilket fungerade fint. La även i lite färsk spenat, vilket gav gris smak o trevlig färg. Lammfärs fungerar säkert också bra.
Anja
2013-04-22