Färsbullar med krämiga linser

Överraskande goda färsbullar som serveras med krämiga linser och couscous. De krämiga linserna gör du av bland annat torkade röda linser, tomater, lök, spiskummin och matyoghurt och färsbullarna får sin härliga smak av kalvfärs, mjölk, ströbröd och persilja. En riktig fest för smaklökarna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2013

Ingredienser
4 portioner
1 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
1/2 kruka persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 500 g kalvfärs
1 msk smör eller margarin
4 port couscous eller gryn
Krämiga linser
1 dl torkade röda linser
2 tomater
1 gul lök
1/2 tsk spiskummin
1 tsk olivolja
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl matyoghurt (10 %)
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. Använd glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2127 KJ / 508 kCal
Fett27.1 g
Kolhydrater83.3 g
Protein19.7 g
Kommentarer
Supergott! Hade även i lite matlagningsgrädde!
Maria
2014-12-29Gott. Saknade yoghurten, men tog matlagningsgrädde, vilket fungerade fint. La även i lite färsk spenat, vilket gav gris smak o trevlig färg. Lammfärs fungerar säkert också bra.
Anja
2013-04-22Gott men lite färglöst. Gärna ngn färgglad grönsak till!
Agneta
2013-04-21