Färsbullar med krämiga linser

15
4
Färsbullar med krämiga linser

Överraskande goda färsbullar som serveras med krämiga linser och couscous. De krämiga linserna gör du av bland annat torkade röda linser, tomater, lök, spiskummin och matyoghurt och färsbullarna får sin härliga smak av kalvfärs, mjölk, ströbröd och persilja. En riktig fest för smaklökarna!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2013

Färsbullar med krämiga linser

Ingredienser

4 portioner
1 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
1/2 kruka persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 500 g kalvfärs
1 msk smör eller margarin
4 port couscous eller gryn

Krämiga linser

1 dl torkade röda linser
2 tomater
1 gul lök
1/2 tsk spiskummin
1 tsk olivolja
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl matyoghurt (10 %)

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. Använd glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Maria

2014-12-29

Supergott! Hade även i lite matlagningsgrädde!

Anja

2013-04-22

Gott. Saknade yoghurten, men tog matlagningsgrädde, vilket fungerade fint. La även i lite färsk spenat, vilket gav gris smak o trevlig färg. Lammfärs fungerar säkert också bra.

Agneta

2013-04-21

Gott men lite färglöst. Gärna ngn färgglad grönsak till!

Näringsvärde per portion

Energi 2127 KJ / 508 kCal
Fett 27.1 g
Kolhydrater 83.3 g
Protein 19.7 g
Läs mer om näringsvärden