Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Linsburgare med rostad potatis

(5)
45 MIN | Avancerad
Kommentarer
Spara
Börja laga

En blandning av bland annat gröna linser, champinjoner, färsk persilja och ost blir i detta recept en saftig och oemotståndlig vegoburgare. I kombination med den smakrika dressingen och de krispiga grönsakerna blir det en lyxig burgare full av smaker. Det självklara tillbehöret är ugnsrostad potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2016
Till matkassen

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatisar
  • 2 msk olivolja
Burgare
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
  • 250 g champinjoner
  • 1 dl riven ost
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olivolja (till stekning)
Dressing
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl smetana
Tillbehör
  • 1 silverlök
  • 2 tomater
  • 1 hjärtsallad
  • 4 skivor levainbröd
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Skär potatisen i drygt 1 cm tjocka skivor. Blanda dem med olivolja. Salta och peppra. Häll potatisen på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  3. Burgare: Vispa upp äggen lätt i en bunke. Blanda ner ströbrödet och låt det svälla några minuter.
  4. Skölj linserna och låt dem rinna av. Skär svampen i bitar. Blanda det med osten och persiljan i en matberedare och mixa ihop. Blanda ner äggblandningen och mixa snabbt till en smet. Krydda med salt och peppar. Forma 8 burgare av smeten.
  5. Bryn burgarna i olivolja i en stekpanna tills de får fin färg. Lägg dem på potatisplåten ca 5 minuter.
  6. Dressing: Blanda senapen med smetanan, smaka av med salt och peppar.
  7. Tillbehör: Skala löken, skiva den och tomaterna. Lossa salladsbladen. Rosta eller värm brödet i stekpanna.
  8. Servera burgarna med potatisen och alla tillbehör.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.

Tips

Riv en vitlöksklyfta i burgarsmeten om du gillar det.

Näringsvärde
Per portion

Energi
3489 kJ / 828 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer