En blandning av bland annat gröna linser, champinjoner, färsk persilja och ost blir i detta recept en saftig och oemotståndlig vegoburgare. I kombination med den smakrika dressingen och de krispiga grönsakerna blir det en lyxig burgare full av smaker. Det självklara tillbehöret är ugnsrostad potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016
Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ärligt talat.jag tycker om det mesta men detta var riktigt osmakligt. Smeten var lös och smaken usch.
Elisabet
2018-04-14Vi var nöjda med burgarna. Jag kokade röda linser istället för färdigkokta gröna linser. Smeten var ganska lös men det gick bra att steka utan att de gick sönder. Jag stekte i smör och använde två stekspadar för att vända.
Magnus
2017-06-03Ganska smaklös rätt. Burgarna borde "piffas" upp med någon smak. Sallad, tomat och lök i all ära men smakrikast var ändå dijondressingen.
Maria
2016-12-14