Linsburgare med rostad potatis

Betyg 3.1 av 5.
117 personer har röstat
8
Linsburgare med rostad potatis

En blandning av bland annat gröna linser, champinjoner, färsk persilja och ost blir i detta recept en saftig och oemotståndlig vegoburgare. I kombination med den smakrika dressingen och de krispiga grönsakerna blir det en lyxig burgare full av smaker. Det självklara tillbehöret är ugnsrostad potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016

Linsburgare med rostad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
2 msk olivolja

Burgare

2 ägg
1 dl ströbröd
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
250 g champinjoner
1 dl riven ost
1/2 kruka persilja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olivolja (till stekning)

Dressing

2 msk dijonsenap
2 dl smetana

Tillbehör

1 silverlök
2 tomater
1 hjärtsallad
4 skivor levainbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
117 personer har röstat

Kommentarer

Ärligt talat.jag tycker om det mesta men detta var riktigt osmakligt. Smeten var lös och smaken usch.

Elisabet

2018-04-14

Vi var nöjda med burgarna. Jag kokade röda linser istället för färdigkokta gröna linser. Smeten var ganska lös men det gick bra att steka utan att de gick sönder. Jag stekte i smör och använde två stekspadar för att vända.

Magnus

2017-06-03

Ganska smaklös rätt. Burgarna borde "piffas" upp med någon smak. Sallad, tomat och lök i all ära men smakrikast var ändå dijondressingen.

Maria

2016-12-14

Näringsvärde per portion

Energi3489 KJ / 828 kCal
Fett38.8 g
Salt5.01 g
Kolhydrater85.3 g
Protein26.2 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lins- och champinjonburgare med ajvarkvarg
Betyg 3.4 av 5.
103 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokta gröna linser
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Soppgryta à la chorizo
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegetariska piroger med fänkålsslaw
Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bulgur med linser ”Mujadara”
Betyg 3.1 av 5.
95 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Linser med citron och soltorkade tomater
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga