Linsbolognese på svarta linser

En härlig bolognese i ny tappning! Denna smakrika linsbolognese med rotselleri och svarta linser blir en mättande vardagsmåltid, som dessutom passar perfekt till veckans matlåda.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
200 g rotselleri
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 1/2 dl svarta- eller belugalinser
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
4 - 5 dl vatten
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk torkad timjan eller rosmarin
300 g pasta (gärna pappardelle)
Till servering
riven parmesan
Gör så här
00:05:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2188 KJ / 522 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater81 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
23 stMycket gott! Men tog lite längre tid än 20 minuter att koka
Cecilia
Minska mängden rosmarin, addera en skvätt rött matlagningsvin.
Jenny
Ganska smaklöst om man följer receptet. La till mer soja, grädde, mer timjan, vitlökspulver och även lite korv. Då blev det gott, hela familjen gillade (inkl 13 månaders)
Sofia