Linsbiffar med het gurkröra
Om du inte har testat att göra linsbiffar så borde du göra det nu! Röda linser ger både en fin bas och en härlig färg till biffarna. Och smaksätter gör du med bland annat spiskummin och oregano. Biffarna äter du tillsammans med en krämig och het gurkröra samt ugnsrostad potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk rapsolja
salt
peppar
Biffar
2 dl torkade röda linser
1/2 tsk spiskummin
1 tsk torkad oregano
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
2 krm peppar
350 g morötter
1 ägg
2 msk majsstärkelse
1 msk sesamfrön
1 msk rapsolja
Gurkröra
1 gurka
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl sojabaserad fraiche paprika & chili
1 vitlöksklyfta
1 förp krispsallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2349 KJ / 562 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater68 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kokade linserna knappt klara. Mixade dem bara lite grann och biffarna fick bra konsistens. Klyftpotatis med skal och gurksåsen med sting passade fint till.
Marie
2024-04-15Mixade bara hälften av linserna för att minska risken för ”barnmat” det gick super!
Simone
2024-03-17Mixade inte linserna. Ökade mängden mjöl. Tillsatte vitlök, och mynta och lite extra kryddor. Tycker alltid att jag får modifiera till min egen smak. De blev jättegoda!
Agnetha
2024-01-07