Linsbiffar med het gurkröra

35
10 Klimatsmart
Linsbiffar med het gurkröra

Om du inte har testat att göra linsbiffar så borde du göra det nu! Röda linser ger både en fin bas och en härlig färg till biffarna. Och smaksätter gör du med bland annat spiskummin och oregano. Biffarna äter du tillsammans med en krämig och het gurkröra samt ugnsrostad potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2020

Linsbiffar med het gurkröra

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1 msk
rapsolja
-
salt
-
peppar

Biffar

2 dl
torkade röda linser
1/2 tsk
spiskummin
1 tsk
oregano
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
2
morötter
1
ägg
2 msk
majsstärkelse
1 msk
sesamfrön
1 msk
rapsolja

Gurkröra

1
gurka
2 dl
sojabaserad fraiche paprika & chili
1
vitlöksklyfta
1
krispsallad
1/2
förp plommontomat (à 500 g)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Magnus

2021-07-10

Receptförfattaren måste ha skrivit ner det här receptet fel. Blir en smaklös pannkakssmet av det hela. Tredubbla kryddorna och det börjar bli acceptabelt smakmässigt och använd stärkelse för att tjocka till det.

Therés

2021-06-01

Riktigt gott. Jag mixade inte då linserna redan såg så ”sönderkokta” ut efter de 10 minuterna som stod på paketet. Gott med lite ”krisp” från sesamfröna. Lite små portioner dock.

Mathilda

2021-03-23

Supergoda! lite lös smet men jag rullade biffarna i ströbröd innan stekning och då fick de en krispig och god yta. Det blev tummen upp från hela familjen

Näringsvärde per portion

Energi 1983 KJ / 475 kCal
Fett 18 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 60 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept