Lins- och tomatsallad

2
0
Lins- och tomatsallad

En snabblagad och mättande blandning av färdigkokta linser, tomat, rödlök, saltgurka och fetaost. Den färggranna lins- och tomatsalladen är tillräckligt matig att stå för sig själv som vegetarisk huvudrätt. Men visst blir det extra gott med stekt eller grillad korv.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Lins- och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
2
förp kokta linser (à 380 g)
1
rödlök
250 g
körsbärstomater
2
saltgurkor
1 msk
strösocker
1/2 dl
rödvinsvinäger
1/2 dl
olivolja
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
3 msk
hackad fryst persilja
1 dl
oliver
150 g
smulad fetaost

Till servering

stekt eller grillad korv

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Näringsberäkningen är exkl. korv.

Gör så här

Tips

Om du kokar egna linser till salladen; tillsätt 1 buljongtärning (för 4 port) i koket för extra smak.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1532 KJ / 366 kCal
Fett 22 g
Salt 3 g
Kolhydrater 23 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept