Lins- och tomatsallad

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Lins- och tomatsallad

En snabblagad och mättande blandning av färdigkokta linser, tomat, rödlök, saltgurka och fetaost. Den färggranna lins- och tomatsalladen är tillräckligt matig att stå för sig själv som vegetarisk huvudrätt. Men visst blir det extra gott med stekt eller grillad korv.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Lins- och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
2 förp kokta linser (à 380 g)
1 rödlök
250 g körsbärstomater
2 saltgurkor
1 msk strösocker
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
3 msk hackad fryst persilja
1 dl oliver
150 g smulad fetaost

Till servering

stekt eller grillad korv

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är exkl. korv.
Energi1532 KJ / 366 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater23 g
Protein15 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lammkorv med lins- och tomatsallad
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och paprikagryta med ugnsbakad fetaost
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varm fetaost- och tomatpasta med spenat
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pajskal i långpanna
Betyg 3.1 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spagetti med mustig linssås
Betyg 4.1 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddiga kalkonwraps med fetaostkräm
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga