Lins- och tomatsallad
En snabblagad och mättande blandning av färdigkokta linser, tomat, rödlök, saltgurka och fetaost. Den färggranna lins- och tomatsalladen är tillräckligt matig att stå för sig själv som vegetarisk huvudrätt. Men visst blir det extra gott med stekt eller grillad korv.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
4 portioner
2 förp kokta linser (à 380 g)
1 rödlök
250 g körsbärstomater
2 saltgurkor
1 msk strösocker
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
3 msk hackad fryst persilja
1 dl oliver
150 g smulad fetaost
Till servering
stekt eller grillad korv
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl. korv.
Energi1532 KJ / 366 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater23 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer