Lins- och tomatsallad

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Lins- och tomatsallad

En snabblagad och mättande blandning av färdigkokta linser, tomat, rödlök, saltgurka och fetaost. Den färggranna lins- och tomatsalladen är tillräckligt matig att stå för sig själv som vegetarisk huvudrätt. Men visst blir det extra gott med stekt eller grillad korv.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Lins- och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
2   förp kokta linser (à 380 g)
1   rödlök
250 g  körsbärstomater
2   saltgurkor
1 msk  strösocker
1/2 dl  rödvinsvinäger
1/2 dl  olivolja
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar
3 msk  hackad fryst persilja
1 dl  oliver
150 g  smulad fetaost

Till servering

stekt eller grillad korv

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Näringsberäkningen är exkl. korv.

Gör så här

Tips

Om du kokar egna linser till salladen; tillsätt 1 buljongtärning (för 4 port) i koket för extra smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1532 KJ / 366 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater23 g
Protein15 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lammkorv med lins- och tomatsallad
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pajskal i långpanna
Betyg 3.1 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddiga kalkonwraps med fetaostkräm
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och paprikagryta med ugnsbakad fetaost
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Reuben hot dog
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Linsgryta med indisk smak
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga