Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddiga kalkonwraps med fetaostkräm

Kryddiga kalkonwraps med smaklig fetaostkräm som du gör på ett kick. Ställ krämen i kylen och stek ihop din heta röra av kikärter, kalkon och linser. Bjud på röran och grönsaker i plockskålar så alla kan göra sin egna goda wrap med kall, len ostkräm.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fetaostkräm: Mosa osten med en gaffel i en skål. Blanda i crème fraiche och honung. Krydda med salt och peppar. Ställ kallt.
  2. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Strimla salladen och skär tomaterna i bitar. Skär kalkonköttet i strimlor. Skölj kikärter och linser. Låt rinna av i ett durkslag.
  3. Stek lök, kalkon, spiskummin och kajennpeppar i olja ca 5 minuter i en stor stekpanna. Tillsätt kikärter och linser. Låt allt bli varmt. Krydda med  salt och peppar.
  4. Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen.
  5. Lägg sallad, tomater och kalkonröra i separata skålar eller på ett stort fat. Låt gärna alla göra sin egen wrap och toppa med fetaostkräm.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller liknande mjölkproteinfri ostalternativ. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Tips

Gnid gärna in kalkonköttet med 1/2 msk salt (för 4 port) och rimma i kylen ca 30 minuter, så blir det saftigt och mört. Torka av filén innan du skär den i strimlor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 rödlök
  • 2 kvisttomater
  • 1 kalkonbröstfilé (à ca 400 g)
  • 1/2 burk kikärter
  • 1 burk röda linser
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 8 stora tortillabröd
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Fetaostkräm
  • 150 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan