Kryddiga kalkonwraps med fetaostkräm
Kryddiga kalkonwraps med smaklig fetaostkräm som du gör på ett kick. Ställ krämen i kylen och stek ihop din heta röra av kikärter, kalkon och linser. Bjud på röran och grönsaker i plockskålar så alla kan göra sin egna goda wrap med kall, len ostkräm.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2011
Ingredienser
4 portioner
1/2 rödlök
2 kvisttomater
1 kalkonbröstfilé (à ca 400 g)
1/2 burk kikärtor
1 burk röda linser
2 tsk spiskummin
1 krm kajennpeppar
1 msk olivolja
8 stora tortillabröd
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Fetaostkräm
150 g fetaost
1 dl crème fraiche
1 tsk honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller liknande mjölkproteinfri ostalternativ. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Tips
Gnid gärna in kalkonköttet med 1/2 msk salt (för 4 port) och rimma i kylen ca 30 minuter, så blir det saftigt och mört. Torka av filén innan du skär den i strimlor.
Har du lagat receptet?
Kommentarer