Lins- och potatissoppa med persiljesalsa

102
16
Lins- och potatissoppa med persiljesalsa

Soppa på gröna linser och potatis tillsammans med morötter och tomater, en mustig potatissoppa med känsla av höst. Soppan toppar du med en salsa på färsk persilja och vitlök, det lilla extra kommer med persiljesalsan nämligen.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Lins- och potatissoppa med persiljesalsa

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl gröna linser
1 gul lök
1 stor morot
3 msk olja
4 medelstora potatisar
2 grönsaksbuljongtärningar
4/5 tsk timjan
1 burk hela tomater (à ca 400 g)
ca 4 dl vatten

Persiljesalsa

2 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
3 1/2 msk olivolja
1 1/2 krm salt
1 krm peppar

För alla

Kontrollera buljongtärningen.
Fri från gluten om lämpligt specialbröd bjuds.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

102

Kommentarer

Carola

2022-06-16

Jättegott! Gjorde som någon tipsade och hävde salsan direkt i soppan samt hade smetana till. Alla gillade här hemma!

Alice

2021-11-08

riktigt gott

Jenny

2021-08-16

Suverän soppa, dock behöver potatisen koka längre än 15 min. Hade även i lite hönsbuljong. Struntade i salsan och hade smetana till soppan, sååååå gott! Bakade grova frallor till.

Näringsvärde per portion

Energi 2309 KJ / 552 kCal
Fett 24 g
Salt 4 g
Kolhydrater 59 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden