Lins- och potatissoppa med persiljesalsa
Soppa på gröna linser och potatis tillsammans med morötter och tomater, en mustig potatissoppa med känsla av höst. Soppan toppar du med en salsa på färsk persilja och vitlök, det lilla extra kommer med persiljesalsan nämligen.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl gröna linser
1 gul lök
1 stor morot
3 msk olja
4 medelstora potatisar
2 grönsaksbuljongtärningar
4/5 tsk timjan
1 burk hela tomater (à ca 400 g)
ca 4 dl vatten
Persiljesalsa
2 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
3 1/2 msk olivolja
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2309 KJ / 552 kCal
Fett24 g
Salt4 g
Kolhydrater59 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Persiljesalsan var verkligen pricken över iet. Ett recept som lagt tillbakagröna linser i mitt skafferi. Barndomens linssoppor har fått mig att undvika just de gröna linserna, men nu kan jag våga mig på dem igen.
Sofia
2024-06-12Jag gillade soppan, men den var mer som gryta än soppa. Kokade med persilja i soppan istället för att göra salsa.
Rebecca
2024-01-26Jättegott! Gjorde som någon tipsade och hävde salsan direkt i soppan samt hade smetana till. Alla gillade här hemma!
Carola
2022-06-16