Lins- och bönchili

De gröna eller svarta linserna gör sig bra i den här smakrika chilin eftersom de behåller formen utan att bli mosiga. Komplettera med både kidney- och vita bönor så har du matig middag som räcker till många. Lyxa till lins- och bönchilin med koriander och starka jalapeños på toppen. Receptet är ett storkok, blir det mat över frys gärna in i matlådor.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Ingredienser
Till servering
För alla
Fri från gluten med lämpligt bröd tillbehör. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen och servera med lämpliga tillbehör.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt smakrik och god chili!
Therese
2023-10-17Mycket god och djup smak.
Karin
2023-05-11Om man använder förkokta linser, bör receptet ändras med tex mindre vatten? Mängd färdigkokta som motsvarar de okokta? Antar att de får tillsättas i slutet av tillagningen som bönorna.
Anna lena
2023-03-23Hej Anna Lena! Kryddningen är anpassad efter torkade linser med den mängden vatten så smakerna och sältan kommer inte bli bra genom att byta ut linserna och minska vattnet. Kanske detta recept kan passa istället https://www.ica.se/recept/bonchili-med-linser-och-picklad-lok-726444/ Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-31