Bönchili med linser och picklad lök
Oavsett om du älskar koriander eller inte, så kommer denna rätt inte göra dig besviken. En smakrik chili kokas upp och äts med ris, picklad lök, och koriander efter behag! För att tillföra lite balans i varje tugga rekommenderar vi starkt att äta den med crème fraiche.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 31 2020
Ingredienser
4 portioner
Picklad lök
1/2 dl strösocker
1 1/2 msk ättika (12%)
1/2 dl vatten
2 rödlökar
Chili
1 grön paprika
2 msk olivolja
1 msk paprikapulver
1/2 msk spiskummin
1/2 dl tomatpuré
1 förp krossade tomater med vitlök (à 390 g)
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk sambal oelek
1 förp svarta kokta bönor (à 380 g)
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 förp majskorn (à 150 g)
salt
peppar
Ris
4 port ris
Till servering
1 förp färsk koriander (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1/2 kruka krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2900 KJ / 692 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater91 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag vill ha mer intensiv smak. Nästa gång skippar jag vattnet och byter ut det mot mer tomat.
Anette
2022-08-13Jättegott! Använde vanliga krossade tomater, färsk vitlök och chili.
Agneta
2021-11-28Jättegod chili och fantastiskt gott med den picklade löken till!
Birgitta
2021-07-22