Snabb chili på köttfärs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Snabb chili på köttfärs

En snabblagad och smakrik chili åt det mexicanska hållet med nötfärs, morötter och kidneybönor. Serveras med spröda tortillachips och krispig isbergssallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och morötter. Hacka löken och riv morötterna fint. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  2. Stek färsen i hälften av oljan och lägg över i en stor kastrull.
  3. Stek lök och morötter i resten av oljan och lägg över i kastrullen.
  4. Rör ner bönorna och pastasåsen. Låt allt koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och ev. lite socker.
  5. Skölj och strimla salladen.
  6. Servera chilin med sallad, yoghurt och tortillachips.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastasåsen och tortillachipsen. I övrigt är rätten fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurten mot Sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 380 g kidneybönor
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 400 g pastasås (chili/vitlök)
  • salt och peppar
  • ev. strösocker
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 2 dl matyoghurt
  • 200 g tortillachips (naturell)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2945 kJ / 707 kCal