Plommonsaft

Betyg 4.1 av 5.
50 personer har röstat
7
Plommonsaft

Söt och god plommonsaft på enbart plommon, socker och vatten. Att koka saft är ett enkelt och trevligt sätt att ta hand om det överflöd av plommon som kan uppstå i slutet av sommaren. Plommonsaften är lite elegantare, och är populär bland både vuxna och barn.

Plommonsaft

Ingredienser

ca 7 dl
1 kg  plommon
7 dl  vatten
4 dl  strösocker per liter avrunnen saft (4 dl motsvarar 360 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Det går också bra att frysa saften men fyll då inte flaskorna ända upp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
50 personer har röstat

Kommentarer

Jag kokar med kärnor och har gjort det jämt och tycker deg blir superbra. Känner ingen skillnad på kärnor eller inte

Fredrik

2022-09-18

Måste man förvara saften i kylskåpet? Eller går det lika bra i källaren eller garaget?

Caroline

2021-09-29

Hej Caroline! För bästa hållbarhet rekommenderar vi att förvara saften i kylskåpet (eller en plats där temperaturen håller en jämn temperatur på ca 4-6°C) men saften går också bra att frysa in. Hoppas att du gillar saften! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-09-30

Jag har massor av plommon och har inte tid att kärna ur...kokade 4 kg hela plommon, jag känner ingen bismak.

Åsa

2021-09-12

Testa liknande recept

Fruktris med plommon, nektariner och torkade aprikoser
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plommonmarmelad
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtglass med kanelplommon
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonpaj med mandel
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommon- och mandelgalette
Betyg 3.4 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonsylt i ugn med kardemumma
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga