Plommonsaft

Betyg 4.3 av 5.
69 personer har röstat
16
Plommonsaft

Söt och god plommonsaft på enbart plommon, socker och vatten. Att koka saft är ett enkelt och trevligt sätt att ta hand om det överflöd av plommon som kan uppstå i slutet av sommaren. Plommonsaften är lite elegantare, och är populär bland både vuxna och barn.

Plommonsaft

Ingredienser

ca 7 dl
1 kg  plommon
7 dl  vatten
4 dl  strösocker per liter avrunnen saft (4 dl motsvarar 360 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Det går också bra att frysa saften men fyll då inte flaskorna ända upp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
69 personer har röstat

Kommentarer

Receptet är enkelt och bra- bara det att det inte står något om spädning - eller är det ingen spädning?

Lena

2024-09-10

Hej Lena! Jo, denna saft ska spädas. Och det gör man bäst efter tycke och smak. Testa dig fram. Det är så olika beroende på vilka plommon man har också. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-09-11

Gör plommonsylt varje år vi har gott om plommon. Blir eftersylt o marmelad på resterna. Här tar vi tillvara på allt. Jag har dock i lite natriumbensoat för hållbarhetens skull.

Anette

2024-08-31

Har gula plommon, de är hopplösa att kärna ur. gör nog som Oskar, kokar med kärnor.

Ove

2024-08-26

Testa liknande recept

Prosciuttoinbakad brie
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cupcakes
Betyg 4 av 5.
2435 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fried chicken
Betyg 4.3 av 5.
173 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ljuvlig granola med apelsin, pecannötter och mandlar
Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fisktacos med fetaost och mango
Betyg 4.6 av 5.
172 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fyllda maränger med hasselnötskola
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga