Plommonsaft

6
2
Plommonsaft

Söt och god plommonsaft på enbart plommon, socker och vatten. Att koka saft är ett enkelt och trevligt sätt att ta hand om det överflöd av plommon som kan uppstå i slutet av sommaren. Plommonsaften är lite elegantare, och är populär bland både vuxna och barn.

Skriv ut
Plommonsaft

Ingredienser

ca 7 dl
1 kg
plommon
7 dl
vatten
4 dl
strösocker per liter avrunnen saft (4 dl motsvarar 360 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Det går också bra att frysa saften men fyll då inte flaskorna ända upp.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Camilla

2020-08-23

God, passar både vuxna och barn. Höll åtminstone 1 år i kylskåp!

Patric

2019-08-03

Hållbarhet? Atamon?

Redaktionen ICAse

2019-08-05

Hej Patric! Här kan du läsa mer om hållbarhet och socker som konserverar osv. https://www.ica.se/buffe/artikel/safta-sylta/ Hälsningar Michelle

Testa liknande recept