Plommonsaft
Söt och god plommonsaft på enbart plommon, socker och vatten. Att koka saft är ett enkelt och trevligt sätt att ta hand om det överflöd av plommon som kan uppstå i slutet av sommaren. Plommonsaften är lite elegantare, och är populär bland både vuxna och barn.
Ingredienser
ca 7 dl
1 kg plommon
7 dl vatten
4 dl strösocker per liter avrunnen saft (4 dl motsvarar 360 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Går det bra att koka större mängder samtidigt ?
Anna
2024-10-05Hej Anna! Ja, det går utmärkt! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-07Receptet är enkelt och bra- bara det att det inte står något om spädning - eller är det ingen spädning?
Lena
2024-09-10Hej Lena! Jo, denna saft ska spädas. Och det gör man bäst efter tycke och smak. Testa dig fram. Det är så olika beroende på vilka plommon man har också. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-11Gör plommonsylt varje år vi har gott om plommon. Blir eftersylt o marmelad på resterna. Här tar vi tillvara på allt. Jag har dock i lite natriumbensoat för hållbarhetens skull.
Anette
2024-08-31