Plommonsaft

45
6
Plommonsaft

Söt och god plommonsaft på enbart plommon, socker och vatten. Att koka saft är ett enkelt och trevligt sätt att ta hand om det överflöd av plommon som kan uppstå i slutet av sommaren. Plommonsaften är lite elegantare, och är populär bland både vuxna och barn.

Plommonsaft

Ingredienser

ca 7 dl
1 kg plommon
7 dl vatten
4 dl strösocker per liter avrunnen saft (4 dl motsvarar 360 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Det går också bra att frysa saften men fyll då inte flaskorna ända upp.

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Caroline

2021-09-29

Måste man förvara saften i kylskåpet? Eller går det lika bra i källaren eller garaget?

Redaktionen ICAse

2021-09-30

Hej Caroline! För bästa hållbarhet rekommenderar vi att förvara saften i kylskåpet (eller en plats där temperaturen håller en jämn temperatur på ca 4-6°C) men saften går också bra att frysa in. Hoppas att du gillar saften! Hälsningar Elina

Åsa

2021-09-12

Jag har massor av plommon och har inte tid att kärna ur...kokade 4 kg hela plommon, jag känner ingen bismak.

Martina

2021-09-08

Hmm… är det sen färdigblandad saft eller spär man ut den med vatten?

Redaktionen ICAse

2021-09-14

Hej Martina! Den färdiga saften ska spädas med vatten. Hoppas att du gillar saften! Hälsningar Elina