Plommonsaft
Söt och god plommonsaft på enbart plommon, socker och vatten. Att koka saft är ett enkelt och trevligt sätt att ta hand om det överflöd av plommon som kan uppstå i slutet av sommaren. Plommonsaften är lite elegantare, och är populär bland både vuxna och barn.
Ingredienser
ca 7 dl
1 kg plommon
7 dl vatten
4 dl strösocker per liter avrunnen saft (4 dl motsvarar 360 g)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Det går också bra att frysa saften men fyll då inte flaskorna ända upp.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan jag använda Stevia i stället för socker?
Helena
2023-09-17Hej Helena! Vi har tyvärr inte provlagat saften med sötningsmedel, men läs gärna på förpackningen, det kanske står där om det funkar till saftkok. 😊Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-29Bilden är ju spegelvänd! 😅
Marita
2023-09-06Enkelt och blev supergott
Rose-marie
2023-08-30