Söt och god plommonsaft på enbart plommon, socker och vatten. Att koka saft är ett enkelt och trevligt sätt att ta hand om det överflöd av plommon som kan uppstå i slutet av sommaren. Plommonsaften är lite elegantare, och är populär bland både vuxna och barn.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag kokar med kärnor och har gjort det jämt och tycker deg blir superbra. Känner ingen skillnad på kärnor eller inte
Fredrik
2022-09-18Måste man förvara saften i kylskåpet? Eller går det lika bra i källaren eller garaget?
Caroline
2021-09-29Hej Caroline! För bästa hållbarhet rekommenderar vi att förvara saften i kylskåpet (eller en plats där temperaturen håller en jämn temperatur på ca 4-6°C) men saften går också bra att frysa in. Hoppas att du gillar saften! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-30Jag har massor av plommon och har inte tid att kärna ur...kokade 4 kg hela plommon, jag känner ingen bismak.
Åsa
2021-09-12