Lingonsylt

Klassisk lingonsylt går snabbt att göra och är ett måste till både köttbullar och havregrynsgröt. Koka ihop lingonen med socker och häll upp på rengjorda burkar och förvara svalt. Då lingon innehåller det naturliga konserveringsmedlet bensoesyra håller sig den oöppnade syltburken länge.

Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi985 KJ / 236 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater55 g
Protein1 g
Kommentarer
91 stToppen
Olof
Superbra!
Maria
Lätt recept
Petra
Jag tar mycket lite vatten, mindre socker. Skummar (för att få bort ev orenheter). Tar pannan av värmen och rör sockret tills det löst sig.
Eva
Snabbt och enkelt. Utmärkt.
Barbro
För mycket socker och vatten
Ann-christin
Varför så mycket socker och varför står det inte syltsocker? Något vatten har jag aldrig behövt tillsätta. Under alla år jag kokat lingonsylt; vad då skumma?
Lars
Även mängden vatten behöver justeras beroende på lingonens mognadsgrad. Ljusröda = 2dl vatten annars blir det gelé. Mörkröda (nästan övermogna )= behövs knappt något vatten.
Marcus
Kom ihåg att mängden socker skiljer sig beroende på om du har ljusröda (surare) lingon eller mer mogna mörkröda (sötare) lingon.
Marcus
Jag har svårt att förstå denna abnorma mängd socker som är i receptet. Jag tar halva mängden socker och får en lagomt söt sylt. Är lika hållbar.
Per