Lingongravad lax med fänkålssallad

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Lingongravad lax med fänkålssallad

Gravad lax på ett nytt sätt – med lingon! Detta recept på vackert röd lingongravad lax är en höjdare till julbordet. Den gravade laxen serveras med en krispig fänkålssallad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Lingongravad lax med fänkålssallad

Ingredienser

8-10 portioner
4 msk strösocker
4 msk salt
150 g tinade frysta lingon
2 tsk svartpeppar
1 kg skinn- och benfri odlad laxfilé (gärna mittbiten)

Fänkålssallad

1 fänkål
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk grovkornig senap
1 dl finhackad dill (+ ev extra till garnering)
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är per portion beräknat på 8 portioner.
Energi1213 KJ / 290 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein26 g

Testa liknande recept

Lingongravad lax med svartpeppar och apelsin
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chili- och ingefärsgravad lax
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs
Betyg 3.7 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad tataki-lax
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rårörda lingon
Betyg 4.3 av 5.
156 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsrårörda lingon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga