Lingongravad lax med fänkålssallad

2
0
Lingongravad lax med fänkålssallad

Gravad lax på ett nytt sätt – med lingon! Detta recept på vackert röd lingongravad lax är en höjdare till julbordet. Den gravade laxen serveras med en krispig fänkålssallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Lingongravad lax med fänkålssallad

Ingredienser

8-10
4 msk
strösocker
4 msk
salt
150 g
tinade frysta lingon
2 tsk
svartpeppar
1 kg
skinn- och benfri odlad laxfilé (gärna mittbiten)

Fänkålssallad

1
fänkål
2 msk
färskpressad citronjuice
2 msk
grovkornig senap
1 dl
finhackad dill (+ ev extra till garnering)
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är per portion beräknat på 8 portioner.

Gör så här

Tips

När laxen är färdiggravad klarar den sig ca 1 vecka i kylskåp. Den går också bra att frysa in.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1213 KJ / 290 kCal
Fett 18 g
Salt 1 g
Kolhydrater 5 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept