Lingongravad lax med fänkålssallad

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Lingongravad lax med fänkålssallad

Gravad lax på ett nytt sätt – med lingon! Detta recept på vackert röd lingongravad lax är en höjdare till julbordet. Den gravade laxen serveras med en krispig fänkålssallad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Lingongravad lax med fänkålssallad

Ingredienser

8-10 portioner
4 msk  strösocker
4 msk  salt
150 g  tinade frysta lingon
2 tsk  svartpeppar
1 kg  skinn- och benfri odlad laxfilé (gärna mittbiten)

Fänkålssallad

1   fänkål
2 msk  färskpressad citronjuice
2 msk  grovkornig senap
1 dl  finhackad dill (+ ev extra till garnering)
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är per portion beräknat på 8 portioner.

Gör så här

Tips

När laxen är färdiggravad klarar den sig ca 1 vecka i kylskåp. Den går också bra att frysa in.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1213 KJ / 290 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein26 g

Testa liknande recept

Lingongravad lax med svartpeppar och apelsin
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs
Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad tataki-lax
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rårörda lingon
Betyg 4.2 av 5.
140 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsrårörda lingon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Honungslingon
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga