Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt sill med äppelsås

Ett snabblagat och gott recept på stekt sill med härlig äppelsås. Du gör det av bland annat sill- eller strömmingfilé, äpple, crème fraiche, dill, gräslök och citron. Servera den knaperstekta fisken med potatismos!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv äpplet och krama ut vätskan. Blanda med crème fraiche, senap, dill, gräslök, socker, salt och peppar.
  2. Skölj sill-/strömmingsfiléerna. Lägg ihop dem två och två med skinnsidan utåt till flundror.
  3. Stänk över citronjuice och worcestersås.
  4. Blanda rågmjöl och ströbröd. Vänd flundrorna i blandningen. Knaperstek dem i smör. Servera med äppelsåsen samt gärna potatismos, citronklyfta, hackad dill och hackad rödlök.

För alla

Läs noga ingrediensera på worchestersåsen.
I övrigt innehåller rätten gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut rågmjölet mot glutenfri mix och använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 8 färska sill-/ strömmingsfiléer
  • 1 äpple
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 krm socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 citron
  • 2 tsk worcestersås
  • 1/2 dl rågmjöl
  • 1/2 dl ströbröd
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?