Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Persiljekyckling

Kycklingfilé tillsammans med en sås på matlagningsgrädde, soja och hackad persilja bildar denna goda persiljekyckling som är en fantastisk vardagsrätt vilken du snabbt lagar ihop. Kycklingfiléerna och persiljesåsen serverar du med lite potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Banka ut kycklingfiléerna med handen. Krydda med salt och peppar. Stek i smör i en stekpanna i 3-4 minuter per sida.
  2. Ta upp kycklingen och häll grädden i stekpannan. Rör i soja och persilja och smula ner buljongtärningen.
  3. Låt såsen koka ihop någon minut. Servera kycklingen med såsen, lättstekta grönsaker och potatis. Strö ev över lite riven ost och rostade solrosfrön.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Använd mjölkfritt
alternativ till grädden, t ex Oatly Imat eller Beneviva. Uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (à 125 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 tsk kinesisk soja
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 hönsbuljongtärning
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer