Limekyckling med risnudlar

En fräsch rätt med kyckling i en krämig sås av lime, soja, honung och crème fraiche. Limekycklingen serveras tillsammans med risnudlar. Toppa med persilja och middagen är komplett!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ingredienser
4-6 portioner
750 g kycklingfilé
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk smör
1 msk färskpressad limejuice
2 tsk finrivet limeskal
1 hönsbuljongtärning
4 dl crème fraiche
2 dl vatten
2 msk japansk soja
2 msk honung
ca 400 g risnudlar
1 dl finahckad persilja
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2729 KJ / 651 kCal
Fett29 g
Salt2.51 g
Kolhydrater64 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
16 stUnderbar vardagsrätt! Jag följde lite råd här i tråden- lade till skivad morot som jag först stekte lätt, kokade ris istället för nudlar och lade till lite Cayenne för att få sting. Till sist - serverade med cashewnötter, blev hur gott som helst!
Sara
Jättegott! Kommer att komma på matbordet igen. Det enda jag gjorde var att byta ut ris- till äggnudlar då jag tycker att de med ris blir så sladdriga och klibbiga.
Maria
Jättegott men nudlarna måste man verkligen äta direkt för annars blir de en stor klump bara
Åsa
Jag brukar använda kycklingfärs, blir en himla göttig sås till nudlarna!
Maja
Grymt recept! Brukar göra denna med kycklinglårfilé för att få kycklingen ännu saftigare! Också gott med ris till, det suger upp den goda såsen ännu bättre :)
Hanna
Mycket gott! Jag brukar lägga till rödlök och skivade morötter också som jag steker/kokar vid sidan av och tillsätter i såsen. Mums!
Sophie
Riktigt fräsch rätt med krämig limesås. Denna rätt har blivit min parad rätt. Jag serverar grytan med jasminris och rostade jordnötter och en limeklyfta.
Avejeh
Ett av våra favoritrecept! Man måste dock alltid se upp lite med mängden limejuice.
Jenny
Vi älskar denna. Kör med jasminris. Supergott!
Josephine
Ingen superhit även om hela familjen åt så var det ingen som ville att den skulle göras igen.
Anna