Limebakad torsk med koriander- och tomatsalsa

Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Limebakad torsk med koriander- och tomatsalsa

Att smaksätta torsk med lime är en genialisk idé! Dess fräscha smak passar utmärkt ihop med tomatsalsan som består av bland annat rödlök, koriander, tomater och chiliflakes. Servera med ris, och försök att inte slicka tallriken ren!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2020

Limebakad torsk med koriander- och tomatsalsa

Ingredienser

4 portioner

Tomatsalsa

150 g majskorn
1 rödlök
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
2 krm chiliflakes
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 kruka koriander
4 port ris

Fisk

1 lime
600 g torskfilé
salt
peppar

Till servering

1/2 kruksallad

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • 5 av 5.

    Kristina

  • Salsan var ok, men fisken blev väldigt smaklös

    Andreas

  • Supergott!

    Kristina

Näringsvärde per portion

Energi2005 KJ / 479 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Torsk med krämig ärtsås
    Betyg 4.4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Torsk med sojamajonnäs och koriander
    Betyg 3.5 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad