Den rimmade torsken har en underbart fast textur och tillagas till perfektion i ugnen. De färdiglagade filéerna faller sönder i saftiga skivor och gifter sig fint med den umamirika sojamajonnäsen. Pricken över i:et är de krispiga, limemarinerade grönsakerna och den härligt aromatiska koriandern. Servera med fluffigt ris och en god frisk dryck och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017
Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott! Fick detta recept i Bistrokassen. Gav 4 stjärnor men hade bara fått 2 om jag inte modifierat receptet. Nästa gång kommer jag använda färsk fisk (egentligen hade vilken fisk som helst passat bra). Jag pressade citron över fisken och dubblade mängden soja i såsen. Men salladen var mycket tråkig , därför använde jag sesamolja och fisksås. Jag använde hela limen i dressingen och koriander la jag också i salladen.
Sara
2017-11-28