Torsk med sojamajonnäs och koriander

17
1
Torsk med sojamajonnäs och koriander

Den rimmade torsken har en underbart fast textur och tillagas till perfektion i ugnen. De färdiglagade filéerna faller sönder i saftiga skivor och gifter sig fint med den umamirika sojamajonnäsen. Pricken över i:et är de krispiga, limemarinerade grönsakerna och den härligt aromatiska koriandern. Servera med fluffigt ris och en god frisk dryck och ät er mätta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017

Torsk med sojamajonnäs och koriander

Ingredienser

2 portioner
2
port ris
250 g
rimmad torskfilé
-
peppar

Sojamajonnäs

1 dl
majonnäs
1/2 msk
japansk soja

Grönsaker

1/2
gurka
1/2
påse råkostsallad (à 275 g)
1
lime
1 tsk
olja
-
salt

Till servering

1
kruka koriander

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Strö gärna över lite sesamfrön innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Sara

2017-11-28

Gott! Fick detta recept i Bistrokassen. Gav 4 stjärnor men hade bara fått 2 om jag inte modifierat receptet. Nästa gång kommer jag använda färsk fisk (egentligen hade vilken fisk som helst passat bra). Jag pressade citron över fisken och dubblade mängden soja i såsen. Men salladen var mycket tråkig , därför använde jag sesamolja och fisksås. Jag använde hela limen i dressingen och koriander la jag också i salladen.

Näringsvärde per portion

Energi 3078 KJ / 734 kCal
Fett 42 g
Salt 3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept