Torsk med sojamajonnäs och koriander
Den rimmade torsken har en underbart fast textur och tillagas till perfektion i ugnen. De färdiglagade filéerna faller sönder i saftiga skivor och gifter sig fint med den umamirika sojamajonnäsen. Pricken över i:et är de krispiga, limemarinerade grönsakerna och den härligt aromatiska koriandern. Servera med fluffigt ris och en god frisk dryck och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
250 g rimmad torskfilé
peppar
Sojamajonnäs
1 dl majonnäs
1/2 msk japansk soja
Grönsaker
1/2 gurka
1/2 påse råkostsallad (à 275 g)
1 lime
1 tsk olja
salt
Till servering
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3078 KJ / 734 kCal
Fett42 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott! Fick detta recept i Bistrokassen. Gav 4 stjärnor men hade bara fått 2 om jag inte modifierat receptet. Nästa gång kommer jag använda färsk fisk (egentligen hade vilken fisk som helst passat bra). Jag pressade citron över fisken och dubblade mängden soja i såsen. Men salladen var mycket tråkig , därför använde jag sesamolja och fisksås. Jag använde hela limen i dressingen och koriander la jag också i salladen.
Sara
2017-11-28