Limebakad kolja med gurksallad

Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Limebakad kolja med gurksallad

Här kommer ett recept på kolja vi hoppas du ska gilla. Blanda smetana och rivet limeskal, och bred över fisken innan den åker in i ugnen. För att göra rätten ännu mer spännande serveras den med en gurksallad som blandats med ärtskott och sesamfrön, innan de får marineras i smaker från limesaft och soja. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2020

Limebakad kolja med gurksallad

Ingredienser

4 portioner
600 g koljafilé
salt
1 lime
2 dl smetana
peppar
4 port ris
1/2 gurka
2 msk japansk soja
100 g ärtskott
1/2 msk sesamfrö

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Fantastiskt gott och enkelt att laga!

    Gunilla

  • Gott men kidsen gillade det tyvärr inte

    Terese

  • Gurksalladen med soya var mycket god!

    Anna

Näringsvärde per portion

Energi2329 KJ / 554 kCal
Fett23 g
Salt4 g
Kolhydrater50 g
Protein36 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ugnsbakad kolja med prickig sås
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt kolja med kräft- och äggröra
    Betyg 3.4 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax- och koljapastej
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Fiskfilé i kapprock
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad