Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry

Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry är en exotisk rätt som är riktigt mumsig till middag. Curry, lime och ingefära gör torsken fängslande god.

Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2701 KJ / 646 kCal
Fett27 g
Salt3.75 g
Kolhydrater57 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
11 stSäkerligen svårt att vara alla smaklökar tillags men som går att utläsa ifrån kommentarerna verkar det svårt att få till mängden currypasta. Eftersom vissa uttryckte att det blev väldigt starkt tog jag 1 dryg tsk för att 5-åringen skulle kunna äta. Föga överraskande blev det då väldigt mycket ingefärssmak men ingen nämnvärd curry vilket var tråkigt. Läge att fortsätta söka ett mer framgångsrikt recept i grunden.
Annelie
Smaklöst och tråkigt.
Tarja
Ett väldigt gott och väldigt smakrikt recept! Vi saknade ris, och valde äggnudlar istället. Det var lite piffigt att göra och blev mycket lyckat. 1.5 tsk röd currypasta blev lagom för oss.
Charlotta
Fler grönsaker o skippa riset.
Arina mariette
Har ni provlagat fisken? För den var absolut inte klar efter 15 minuter (eller 25) i 150 grader.
Johannes
Hej Johannes! Våra kockar har sett över receptet och vi har ändrat att torsken ska tillagas i 200°C. Hälsningar Elina
ICA-köket
Mycket trevlig smaksatt recept och lagom starkt.
Sveinung
Saknar näringsvärden på det här receptet, går det att få? Låter som ett spännande recept!
Sara
Hej Sara! Vi har nu uppdaterat receptet med näringsberäkningar. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Enkelt och gott men minska på currypastan. Det blev asstarkt!
Siri
Det räcker gott och väl med (max) 1/2 msk currypasta. Det ger ordentligt med hetta, utan att "köra över" de andra smakerna . Jag uteslöt salt och peppar på slutet, använde endast fisksås och lime. Hade även i räkor som en extra piff. Detta var ett väldigt lättlagat recept, och smakade mumma.
Jane
1 msk röd currypasta, blev rejält hett. Skulle nog nöja mig med mindre, 1 tsk? Tur det finns glass till efterätt :.)
Reino