Torskfilé med aubergine och rostad potatis

Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
4
Torskfilé med aubergine och rostad potatis

En smörstekt fisk är en läckerhet i all sin enkelhet. Med aubergine, tomater, oliver och rostad potatis blir det en skön och väldigt god kombination.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2014

Torskfilé med aubergine och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
1 msk smör eller margarin
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
1 aubergine
250 g körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 dl svarta urkärnade oliver
1/2 kruka basilika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Jag tog en klick majonnäs till. Jättegott!

Maria

2023-05-18

Serverade citronsås till. God rätt. Enkel att laga.

Maria

2022-12-09

Sås och mera krydda behövs. Rekommenderar även att använda minst 3 vitlöksklyftor och chilipulver. Fisken har ingen kryddanvisning, vilket behövs. Hade också önskat en beskrivning på temperaturen stekpannan ska ha för att steka fisken. Rekommenderar Icas egna vitlökssås till!

Emma

2021-06-07

Näringsvärde per portion

Energi1955 KJ / 466 kCal
Fett15 g
Salt1.5 g
Kolhydrater45 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Melitzanosalata – auberginesallad
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Khaleet - syrlig libanesisk ratatouille
Betyg 3.4 av 5.
53 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönsaksgryta med sardeller
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Italiensk pytt
Betyg 2.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Soppa provençale
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga