Torskfilé med aubergine och rostad potatis

7
3
Torskfilé med aubergine och rostad potatis

En smörstekt fisk är en läckerhet i all sin enkelhet. Med aubergine, tomater, oliver och rostad potatis blir det en skön och väldigt god kombination.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2014

Torskfilé med aubergine och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
1 msk smör eller margarin
900 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar
1 aubergine
250 g körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 dl svarta urkärnade oliver
1/2 kruka basilika

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Maria

2022-12-09

Serverade citronsås till. God rätt. Enkel att laga.

Emma

2021-06-07

Sås och mera krydda behövs. Rekommenderar även att använda minst 3 vitlöksklyftor och chilipulver. Fisken har ingen kryddanvisning, vilket behövs. Hade också önskat en beskrivning på temperaturen stekpannan ska ha för att steka fisken. Rekommenderar Icas egna vitlökssås till!

Lukman

2016-01-27

Jag tror att det är gott

Näringsvärde per portion

Energi 1955 KJ / 466 kCal
Fett 15 g
Salt 15 g
Kolhydrater 45 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden