Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torskfilé med aubergine och rostad potatis

En smörstekt fisk är en läckerhet i all sin enkelhet. Med aubergine, tomater, oliver och rostad potatis blir det en skön och väldigt god kombination. Receptet är signerat Paolo Roberto, gästkock i ICA Matkassen Inspiration. Receptet är signerat Paolo Roberto, gästkock i ICA Matkassen Inspiration.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  3. Skär potatisen i klyftor och blanda dem med olja, salt och peppar. Häll ut potatisen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Skär en skiva aubergin per portion, ca 1 cm tjock. Skär resten av auberginen i tärningar. Skär varje tomat i fyra klyftor. Skala vitlöken.
  5. Stek aubergineskivorna i hälften av olivoljan i en stor stekpanna ett par minuter tills de börjar mjukna. Ta upp skivorna och lägg dem i en form. Stek sedan auberginetärningarna i resten av olivoljan tills de är mjuka och börjar få färg. Pressa ner vitlöken och tillsätt tomater och oliver. Krydda med salt och peppar. Hacka basilikan och rör ner i fräset.
  6. Fördela fräset på aubergineskivorna och sätt in i ugnen så de håller sig varmt.
  7. Stek torsken i matfettet i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Servera torsken med potatis och aubergine.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 aubergine
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 1/2 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1994 kJ / 476 kCal