Torskfilé med aubergine och rostad potatis
En smörstekt fisk är en läckerhet i all sin enkelhet. Med aubergine, tomater, oliver och rostad potatis blir det en skön och väldigt god kombination.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2014
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
1 msk smör eller margarin
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
1 aubergine
250 g körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 dl svarta urkärnade oliver
1/2 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1955 KJ / 466 kCal
Fett15 g
Salt1.5 g
Kolhydrater45 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tog en klick majonnäs till. Jättegott!
Maria
2023-05-18Serverade citronsås till. God rätt. Enkel att laga.
Maria
2022-12-09Sås och mera krydda behövs. Rekommenderar även att använda minst 3 vitlöksklyftor och chilipulver. Fisken har ingen kryddanvisning, vilket behövs. Hade också önskat en beskrivning på temperaturen stekpannan ska ha för att steka fisken. Rekommenderar Icas egna vitlökssås till!
Emma
2021-06-07