Thaigryta med ris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Thaigryta med ris

Koriander och kokosmjölk är två av de typsikt thailändska smakerna som sätter sin touch på den här thaigrytan med köttfärs.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs wokgrönsakerna tillsammans med currypastan i hälften av oljan. Lägg över i en gryta.
  3. Stek köttfärsen i resten av oljan. Krydda med salt.
  4. Blanda ned färsen i grytan. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt puttra ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera grytan med ris, koriander och en limeklyfta.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 500 g frysta wokgrönsaker Thai
  • 1/2 msk röd currypasta
  • 2 msk olja
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt till köttfärsen
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 lime
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3208 kJ / 766 kCal