Leverterrin med brioche
![Leverterrin med brioche](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Denna läckra terrin av levern från kyckling eller skogsfågel får sin goda smak av konjak, timjan och lagerblad. Leverterrin serveras med en utsökt brioche av mjöl, jäst och vatten. Detta mästerliga recept passar dig som söker en utmaning i köket.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2000
![Leverterrin med brioche](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
6 portioner
800 g lever av tjäder, orre anka, gås eller kyckling
2 dl konjak
1/2 tsk timjan
3 lagerblad
2 tsk salt
Briochedeg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
100 g smör eller margarin
1 ägg
1/2 pkt jäst (à 50 g)
3 tsk ljummet vatten
1/2 ägg till pensling av bröden
Gör så här
Göt så här- texten är avsett för 6 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer