Leverterrin med brioche

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
0
Leverterrin med brioche

Denna läckra terrin av levern från kyckling eller skogsfågel får sin goda smak av konjak, timjan och lagerblad. Leverterrin serveras med en utsökt brioche av mjöl, jäst och vatten. Detta mästerliga recept passar dig som söker en utmaning i köket.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2000

Leverterrin med brioche

Ingredienser

6 portioner
800 g  lever av tjäder, orre anka, gås eller kyckling
2 dl  konjak
1/2 tsk  timjan
3   lagerblad
2 tsk  salt

Briochedeg

3 dl  vetemjöl
1/2 tsk  salt
100 g  smör eller margarin
1   ägg
1/2   pkt jäst (à 50 g)
3 tsk  ljummet vatten
1/2   ägg till pensling av bröden

Gör så här

Göt så här- texten är avsett för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grov leverpastej
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inbakad älgpastej
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hummersoppa
Betyg 4.2 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartsoppa med krås
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wienerbröd
Betyg 4.6 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hummer Thermidor
Betyg 3.3 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga