Hemkokt chutney på tranbär

1
0
Hemkokt chutney på tranbär

Byt de klassiska lingonen mot tranbär. Låt tranbären koka med lök, balsamvinäger och socker till en härligt sötsyrlig chutney som passar till mycket. Inte minst till julens köttbullar, revbensspjäll och paté!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Hemkokt chutney på tranbär

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 gula lökar (à ca 100 g)
1 msk rapsolja
1 1/2 paket frysta tranbär (à 225 g)
1 1/2 dl balsamvinäger
2 dl socker
3/4 tsk kanel
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 411 KJ / 98 kCal
Fett 1 g
Salt 53 g
Kolhydrater 21 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden