Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hemkokt chutney på tranbär

Byt de klassiska lingonen mot tranbär. Låt tranbären koka med lök, balsamvinäger och socker till en härligt sötsyrlig chutney som passar till mycket. Inte minst till julens köttbullar, revbensspjäll och paté!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken, gärna i matberedare.
  2. Fräs löken i oljan i en stor kastrull tills den är mjuk, men utan att den tagit färg.
  3. Tillsätt tranbär, balsamvinäger, socker och kanel. Koka upp och låt koka 10 minuter utan lock. Krydda med salt och peppar. 
  4. Häll upp chutneyn på en väl rengjord glasburk (à ca 2 1⁄2 dl för 10 portioner) med lock. Låt svalna och förvara i kylen. Servera gärna chutneyn till söndagsstek eller Lantterrin med portvin och pistasch.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 1/2 gula lökar (à ca 100 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 1/2 paket frysta tranbär (à 225 g)
  • 1 1/2 dl balsamvinäger
  • 2 dl socker
  • 3/4 tsk kanel
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 411 kJ / 98 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept