Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxwokpanna

Laxwokpanna är en wok med spännande asiatiska smaker. Woka laxen med champinjoner, purjolök och wokgrönsaker och smaksätt med soja, sherry och vitlökssalt. Servera med sallad och ris, förslagsvis basmati eller jasmin.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen. Skär bort ben och skinn. Skär fiskköttet i kuber ca 2x2 cm.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Ansa och skiva champinjoner.
  3. Värm olja i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg ner laxen och fräs den i oljan några minuter. Ta upp och fyll på med purjolök och svamp.
  4. Tillsätt wokgrönsaker. Låt allt bli riktigt varmt. Rör ner laxen. Smaka av med soja, sherry, salt och peppar och vitlökssalt.
  5. Till servering: Servera med ris och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lax i bit
  • 1 purjolök
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk olja
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 400 g)
  • 1 dl soja
  • 2 msk sherry
  • vitlökssalt
Till servering
  • 4 port ris
  • sallad
Lägg till i inköpslistan