Kryddstekt lax med papayasallad
Suverän fiskrätt i asiatiska toner som du tillagar på drygt en halvtimme! Den färgsprakande salladen gör du av bland annat papaya, gurka, röd peppar, lime, honung och koriander. Servera tillsammans med stekt regnbågslax, nykokt ris och svalkande matyoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2014
Ingredienser
4 portioner
Lax
500 g regnbågslax
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
2 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
1 msk olja
4 port ris
Papayasallad
1 rödlök
1 papaya
1/2 gurka
1 röd peppar
1 lime
1/2 msk honung
1 msk olivolja
salt
peppar
1 kruka koriander
Yoghurt
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2795 KJ / 668 kCal
Fett31 g
Salt0.95 g
Kolhydrater60 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer