Kryddstekt lax med papayasallad

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Kryddstekt lax med papayasallad

Suverän fiskrätt i asiatiska toner som du tillagar på drygt en halvtimme! Den färgsprakande salladen gör du av bland annat papaya, gurka, röd peppar, lime, honung och koriander. Servera tillsammans med stekt regnbågslax, nykokt ris och svalkande matyoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2014

Kryddstekt lax med papayasallad

Ingredienser

4 portioner

Lax

500 g regnbågslax
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
2 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
1 msk olja
4 port ris

Papayasallad

1 rödlök
1 papaya
1/2 gurka
1 röd peppar
1 lime
1/2 msk honung
1 msk olivolja
salt
peppar
1 kruka koriander

Yoghurt

2 dl matyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2795 KJ / 668 kCal
Fett31 g
Salt0.95 g
Kolhydrater60 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Dragon- och senapsbakad lax med rödbetskräm
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt regnbågslax med pumpapesto
Betyg 3.5 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddstekt regnbågslax i tortillabröd
Betyg 3.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inkokt lax med dill- och caviarkräm
Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gurkraita
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Papayasalsa
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga