Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxwok teriyaki

Laxwok teriyaki, en härlig wok med laxfiléer och teriyakisås till marinad. Tillsammans med laxen och teriyakin serveras wokgrönsaker, som även de får smak av såsen i woken, och kokt milt basmatiris. Toppa med koriander eller persilja för frisk smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen enligt förpackningens anvisning. Koka riset i vatten med salt enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär laxen i kuber, ca 2x2 cm. Woka laxkuberna i olja några minuter under försiktig omrörning. Krydda med salt och kajennpeppar.
  3. Ta upp laxkuberna på ett fat så länge. Woka grönsakerna i fettet från laxen ca 5 minuter. Häll över teriyakimarinaden och låt puttra några minuter.
  4. Vänd ner laxbitarna och strö över rikligt med korianderblad. Servera laxwoken med basmatiris och gurka.

För alla

Kontrollera innehållet på teriyakimarinaden om du inte tål gluten, laktos, mjölk eller soja.

Tips

Teriyakimarinaden kan ersättas med 1/2 dl kinesisk soja blandad med samma mängd vatten och 1 msk brun farin (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar djupfryst laxfilè (à 140 g)
  • 1 msk olja
  • 5 dl vatten
  • 3 dl basmatiris
  • 1 knippa koriander eller persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g)
  • 1 dl teriyakisås (marinad)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2422 kJ / 582 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden