Pestofylld kyckling med pasta
En lättlagad och god kycklingrätt med pesto. Att tillaga kycklingen i ugnen med pesto och mozzarella gör den saftig och smakrik. Snitta och fyll filéerna och låt dem bakas medan du kokar pastan och bönorna. Blanda den nykokta pastan med det som blir över av peston.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2022
Ingredienser
4 portioner
640 g kycklingfiléer
1 dl basilikapesto
2 förp mozzarella (à 125 g)
salt
peppar
4 port pasta (gärna gemelli)
300 g haricots verts (bönor)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3085 KJ / 744 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein59 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och jättegott!
Liselott
2023-07-02Gott recept! Tänk dock på att inte doppa skeden i peston efter den tagit i den råa kycklingen.
Elizabet
2022-12-20Toppen gott
Barbara
2018-09-05