UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Pestofylld kyckling med pasta

En lättlagad och god kycklingrätt med pesto. Att tillaga kycklingen i ugnen med pesto och mozzarella gör den saftig och smakrik. Snitta och fyll filéerna och låt dem bakas medan du kokar pastan och bönorna. Blanda den nykokta pastan med det som blir över av peston.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 1. Sätt ugnen på 200°C.
 2. Skär ett snitt i kycklingen och lägg den i en ugnssäker form. Fyll kycklingen med hälften av peston och hela mozzarellan i bitar. Krydda med salt och peppar och sätt in mitt i ugnen tills kycklingfiléns innertemperatur är 72°C, ca 20 minuter. 
 3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt bönorna koka med pastan med när det återstår ca 4 minuter av tiden. Rör ner resten av peston i pastan.
 4. Servera kycklingen med pasta och bönor.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Kontrollera innehållet i peston, känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Klimattips

Genom att använda vattenkokare för att koka vatten till pastan samt att ha lock på kastrullen kan du minska klimatpåverkan med upp till 70 %.

Ingredienser

Portioner: 4
 • 4 kycklingfiléer
 • 1 dl pesto med basilika
 • 125 g mozzarellaost
 • 4 port pasta
 • 300 g haricots verts
Att ha hemma
 • salt
 • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2546 kJ / 608 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept