En lättlagad och god kycklingrätt med pesto. Att tillaga kycklingen i ugnen med pesto och mozzarella gör den saftig och smakrik. Snitta och fyll filéerna och låt dem bakas medan du kokar pastan och bönorna. Blanda den nykokta pastan med det som blir över av peston.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
36 2018
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Kontrollera innehållet i peston, känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).
Genom att använda vattenkokare för att koka vatten till pastan samt att ha lock på kastrullen kan du minska klimatpåverkan med upp till 70 %.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Barbara
2018-09-05Toppen gott
Marielle
2018-04-15Gillades av alla i familjen. Körde på lårfileer, men det gick bra det med.
Bo
2018-04-09Detta var inte gott. Jag suger heller på en krokodilsvans