Laxtartar med fänkålssallad och havretoast

3
0
Laxtartar med fänkålssallad och havretoast

Färsk lax, citron och fänkål blir tillsammans en otroligt fräsch förrätt som det är svårt att få nog av. Snyggaste laxtartaren bygger du med en metallring, s k utstickare.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Laxtartar med fänkålssallad och havretoast

Ingredienser

4 portioner
500 g skinn- och benfri laxfilé (fryst minst 3 dygn)
1 schalottenlök
1 stor fänkål (à ca 350 g)
1/2 dl finskuren gräslök
ev 1 msk citronconfit (se tips nedan)
4 skivor havrebröd (se länk nedan under punkt 7)
gräslök till garnering
fänkålsdill till garnering
salt och peppar

Citrondressing

1 liten vitlöksklyfta
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 1/2 dl rapsolja
1 krm chilipulver
2 krm salt
1 krm peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt matbröd. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Gör så här

Tips

Citronconfit: Täck 1 vältvättad citron (ekologisk) med grovsalt i en glasburk. Låt stå i rumstemperatur 2–4 veckor. Skrapa citronen ren från salt. Finhacka citronskalet. Blanda ner i tartaren (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer