Laxtartar med fänkålssallad och havretoast
Färsk lax, citron och fänkål blir tillsammans en otroligt fräsch förrätt som det är svårt att få nog av. Snyggaste laxtartaren bygger du med en metallring, s k utstickare.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
Ingredienser
4 portioner
500 g skinn- och benfri laxfilé (fryst minst 3 dygn)
1 schalottenlök
1 stor fänkål (à ca 350 g)
1/2 dl finskuren gräslök
ev 1 msk citronconfit (se tips nedan)
4 skivor havrebröd (se länk nedan under punkt 7)
gräslök till garnering
fänkålsdill till garnering
salt
peppar
Citrondressing
1 liten vitlöksklyfta
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 1/2 dl rapsolja
1 krm chilipulver
2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer