Lax i ugn med fänkål, dill och citronsås

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
0
Lax i ugn med fänkål, dill och citronsås

Här gör du en enkel ugnsbakad lax tillagad med god och välsmakande citronsås. Lägg grönsakerna i botten på ugnsformen, laxen ovanpå och häll på såsen. Efter 20 minuter i ugnen, samtidigt som du kokar riset, har du en färdig måltid framdukad.

Lax i ugn med fänkål, dill och citronsås

Ingredienser

4 portioner
1 purjolök (à ca 300 g)
1 fänkål (à ca 300 g)
ca 500 g laxfilé i bit utan skinn
salt
svartpeppar
1 förp citronsås för lax (à 250 g)
4 port ris (gärna långkornigt ris boil in bag)
20 g färsk dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2522 KJ / 600 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lax med citronsås
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med dillkokt fänkål och krasse
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chili- och ingefärsgravad lax
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkålsstekt lax med vårgrönt och örtsås
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkål och dill rub
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga