Lax i ugn med fänkål, dill och citronsås
Här gör du en enkel ugnsbakad lax tillagad med god och välsmakande citronsås. Lägg grönsakerna i botten på ugnsformen, laxen ovanpå och häll på såsen. Efter 20 minuter i ugnen, samtidigt som du kokar riset, har du en färdig måltid framdukad.
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök (à ca 300 g)
1 fänkål (à ca 300 g)
ca 500 g laxfilé i bit utan skinn
salt
svartpeppar
1 förp citronsås för lax (à 250 g)
4 port ris (gärna långkornigt ris boil in bag)
20 g färsk dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2522 KJ / 600 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer