Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lax i ugn med fänkål, dill och citronsås

Här gör du en enkel ugnsbakad lax tillagad med god och välsmakande citronsås. Lägg grönsakerna i botten på ugnsformen, laxen ovanpå och häll på såsen. Efter 20 minuter i ugnen, samtidigt som du kokar riset, har du en färdig måltid framdukad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Ansa, skölj och skiva purjolök och fänkål.
  3. Lägg grönsakerna i botten på en ugnsform.
  4. Lägg laxen ovanpå grönsakerna, krydda med salt och peppar.
  5. Häll såsen över lax och grönsaker, sätt in formen mitt i ugnen 30-35 minuter eller tills innertemperaturen på laxen är 54°C.
  6. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Hacka dillen och strö över laxen.
  8. Servera laxen med riset.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri citronsås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök (à ca 300 g)
  • 1 fänkål (à ca 300 g)
  • ca 500 g laxfilé i bit utan skinn
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 förp citronsås för lax (à 250 g)
  • 4 port ris (gärna långkornigt ris boil in bag)
  • 20 g färsk dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2522 kJ / 600 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer