Lax i ugn med fänkål, dill och citronsås

5
0
Lax i ugn med fänkål, dill och citronsås

Här gör du en enkel ugnsbakad lax tillagad med god och välsmakande citronsås. Lägg grönsakerna i botten på ugnsformen, laxen ovanpå och häll på såsen. Efter 20 minuter i ugnen, samtidigt som du kokar riset, har du en färdig måltid framdukad.

Skriv ut
Lax i ugn med fänkål, dill och citronsås

Ingredienser

4 portioner
1
purjolök (à ca 300 g)
1
fänkål (à ca 300 g)
ca 500 g
laxfilé i bit utan skinn
-
salt
-
svartpeppar
1
förp citronsås för lax (à 250 g)
4
port ris (gärna långkornigt ris boil in bag)
20 g
färsk dill

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri citronsås.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2522 KJ / 600 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 55 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept