Lax i ugn med fänkål, dill och citronsås

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
0
Lax i ugn med fänkål, dill och citronsås

Här gör du en enkel ugnsbakad lax tillagad med god och välsmakande citronsås. Lägg grönsakerna i botten på ugnsformen, laxen ovanpå och häll på såsen. Efter 20 minuter i ugnen, samtidigt som du kokar riset, har du en färdig måltid framdukad.

Lax i ugn med fänkål, dill och citronsås

Ingredienser

4 portioner
1   purjolök (à ca 300 g)
1   fänkål (à ca 300 g)
ca 500 g  laxfilé i bit utan skinn
salt
svartpeppar
1   förp citronsås för lax (à 250 g)
4   port ris (gärna långkornigt ris boil in bag)
20 g  färsk dill

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri citronsås.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2522 KJ / 600 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lax med citronsås
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chili- och ingefärsgravad lax
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med dillkokt fänkål och krasse
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkål och dill rub
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålsstekt lax med vårgrönt och örtsås
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga