Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör

I detta recept finner du en vacker ugnsbakad lax med mumsigt dill- och citronsmör. Blanda ihop lent smör med dill och citron och bjud ditt goda smör ihop med din varma lax, läckra strimlor av sockerärter och fänkål samt krämig risotto.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Dill- och citronsmör: Blanda smöret med dill, citronskal och citronjuice. Forma till en rulle i smörgåspapper eller plastfolie och ställ i kylen fram till servering.
  3. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen 10-15 minuter.
  4. Strimla sockerärter och fänkål. Blanda med salt, citronjuice och citronolja.
  5. Servera laxen med skivor av dill- och citronsmöret, grönsakerna och Västerbottenrisotto.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar laxfilé (à 140 g)
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 ask sockerärtor (à 150 g)
  • 1/2 fänkål (à 350 g)
  • olivolja med citronsmak
  • salt
  • flingsalt
  • peppar
Dill- och citronsmör
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 msk finhackad dill
  • 1/2 dl citronjuice
  • rivet skal av 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info