Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör

Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
3
Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör

I detta recept finner du en vacker ugnsbakad lax med mumsigt dill- och citronsmör. Blanda ihop lent smör med dill och citron och bjud ditt goda smör ihop med din varma lax, läckra strimlor av sockerärter och fänkål samt krämig risotto.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör

Ingredienser

4 portioner
4 bitar laxfilé (à 140 g)
1 msk färskpressad citronjuice
1 ask sockerärtor (à 150 g)
1/2 fänkål (à 350 g)
olivolja med citronsmak
salt
flingsalt
peppar

Dill- och citronsmör

50 g rumsvarmt smör
2 msk finhackad dill
1/2 dl citronjuice
rivet skal av 1 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Det blev godare när jag fräste de strilmande grönsakerna i litet olivolja med citronsmak och strödde flingsalt över. I stället för risotto gjorde jag ett mos som jag smaksatte med dijorsenap, det blev en höjdare!

Karin

2010-02-28

Väldigt gott, gjorde det tillsammans med västerbottenrisotton. Alla i familjen åt av det. Fick inte heller "in" citronen i smöret så jag har ingen aning. =)

Kristina

2009-06-25

Jätte gott! Men jag undrar om jag gjorde helt fel men hur får man "in" en 1/2dl citron juice i smöret??? Jag rekomenerar att man köper färska sockerärtor och inte frysta som jag gjorde...

Sofia

2009-06-14

Testa liknande recept

Laxtartar med fänkålssallad och havretoast
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad tataki-lax
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax i ugn med fänkål, dill och citronsås
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med smak av olivolja och citron
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med dillkokt fänkål och krasse
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad lax med pumpafrö och råstekt pumpa
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga