Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör
I detta recept finner du en vacker ugnsbakad lax med mumsigt dill- och citronsmör. Blanda ihop lent smör med dill och citron och bjud ditt goda smör ihop med din varma lax, läckra strimlor av sockerärter och fänkål samt krämig risotto.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009
Ingredienser
4 portioner
4 bitar laxfilé (à 140 g)
1 msk färskpressad citronjuice
1 ask sockerärtor (à 150 g)
1/2 fänkål (à 350 g)
olivolja med citronsmak
salt
flingsalt
peppar
Dill- och citronsmör
50 g rumsvarmt smör
2 msk finhackad dill
1/2 dl citronjuice
rivet skal av 1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det blev godare när jag fräste de strilmande grönsakerna i litet olivolja med citronsmak och strödde flingsalt över. I stället för risotto gjorde jag ett mos som jag smaksatte med dijorsenap, det blev en höjdare!
Karin
2010-02-28Väldigt gott, gjorde det tillsammans med västerbottenrisotton. Alla i familjen åt av det. Fick inte heller "in" citronen i smöret så jag har ingen aning. =)
Kristina
2009-06-25Jätte gott! Men jag undrar om jag gjorde helt fel men hur får man "in" en 1/2dl citron juice i smöret??? Jag rekomenerar att man köper färska sockerärtor och inte frysta som jag gjorde...
Sofia
2009-06-14