Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Studentskans havrebröd

Smakrikt och nyttigt bröd i form av fyra små limpor med havre och linfrön. Ät det som det är eller använd till att göra krutonger att toppa en god soppa med.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 små limpor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp hälften av vattnet. Häll det över havregrynen i en bunke och rör om. Låt stå ca 15 minuter.
  2. Smula jästen i en annan bunke. Häll på resten av kallt vatten och rör om. Tillsätt övriga ingredienser och havregrynen. Knåda ca 5 minuter i maskin eller ca 10 minuter för hand. Täck med kökshandduk och låt jäsa 30 minuter.
  3. Forma degen på mjölat underlag till små portionslimpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Täck med fuktig kökshandduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt bröden svalna på galler.

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4 små limpor
  • 8 dl havregryn
  • 1 paket jäst (à 50 g)
  • 4 msk hela linfrön
  • 1 msk salt
  • ca 14 dl vetemjöl
  • vetemjöl till utbakning
  • ca 1 l vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?