Laxtartar med fänkålssallad och havretoast

Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Laxtartar med fänkålssallad och havretoast

Färsk lax, citron och fänkål blir tillsammans en otroligt fräsch förrätt som det är svårt att få nog av. Snyggaste laxtartaren bygger du med en metallring, s k utstickare.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Laxtartar med fänkålssallad och havretoast

Ingredienser

4 portioner
500 g skinn- och benfri laxfilé (fryst minst 3 dygn)
1 schalottenlök
1 stor fänkål (à ca 350 g)
1/2 dl finskuren gräslök
ev 1 msk citronconfit (se tips nedan)
4 skivor havrebröd (se länk nedan under punkt 7)
gräslök till garnering
fänkålsdill till garnering
salt
peppar

Citrondressing

1 liten vitlöksklyfta
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 1/2 dl rapsolja
1 krm chilipulver
2 krm salt
1 krm peppar

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör
    Betyg 3.5 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pernodfisk på fänkålsbädd
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ångkokta musslor med körvel
    Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabbgravad tataki-lax
    Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mandelpotatisvåffla med siksallad
    Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad