Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mandelpotatisvåffla med siksallad

Ett snabblagat recept på matiga våfflor av mandelpotatis. Du gör mandelpotatisvåfflorna av bland annat mandelpotatis och ägg. Servera med en smakrik siksallad av bland annat sik, rädisor, äpple, senap och honung.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mandelvåffelpotatis: Skala och grovriv potatisen. Skölj den väl under rinnande vatten.
  2. Låt rinna av i ett durkslag. Krama ut vätskan väl. Använd gärna en handduk för att få potatisen torr.
  3. Blanda potatisen med ägg, salt och peppar.
  4. Siksallad: Koka ägget 5-6 minuter. Kyl, skala och skär det i 4 klyftor. Rensa siken fri från skinn och ben. Dela i mindre bitar.
  5. Ansa fänkålen och skär den i tunna skivor/strimlor. Skär rädisorna i tunna skivor.
  6. Dela, kärna ur och skär äpplet i strimlor. Vispa ihop senap och honung med olja, salt och peppar. Blanda äpple, fänkål, rädisor och dill med dressingen. Vänd ner siken.
  7. Pensla ett våffeljärn med smör och grädda 4 våfflor av smeten tills de fått färg och är knapriga.
  8. Servera våfflorna nygräddade med siksalladen. Garnera med äggklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
Mandelpotatisvåffla
  • 800 g mandelpotatis
  • 1 ägg
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm peppar
Siksallad
  • 1 ägg
  • 500 g rökt sik
  • 1 liten fänkål
  • 4 rädisor
  • 1 äpple
  • 3 tsk grov, osötad senap
  • 2 msk flytande honung
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk grovskuren dill
  • 2 kokta ägg
  • smör till våffeljärnet
Lägg till i inköpslistan