Mandelpotatisvåffla med siksallad

9
3
Mandelpotatisvåffla med siksallad

Ett snabblagat recept på matiga våfflor av mandelpotatis. Du gör mandelpotatisvåfflorna av bland annat mandelpotatis och ägg. Servera med en smakrik siksallad av bland annat sik, rädisor, äpple, senap och honung.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Mandelpotatisvåffla med siksallad

Ingredienser

4 portioner

Mandelpotatisvåffla

800 g
mandelpotatis
1
ägg
3/4 tsk
salt
1 krm
peppar

Siksallad

1
ägg
500 g
rökt sik
1
liten fänkål
4
rädisor
1
äpple
3 tsk
grov, osötad senap
2 msk
flytande honung
3 msk
kallpressad rapsolja
2 krm
salt
1 krm
vitpeppar
3 msk
grovskuren dill
2
kokta ägg
-
smör till våffeljärnet

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Redaktionen

2017-09-26

Hej! Japp, det stämmer. När man skalar dem blir det kanske 600 gr kvar. Och så beror det ju såklart på hur stort våffeljärn man har. Det är inget annat än potatis och ägg, så det blir ju typ som en råraka. Hälsningar Michelle

Pierre

2017-09-08

800g potatis till 4 portioner!

Richard

2016-11-02

800 g potatis till 4 våfflor?

Testa liknande recept