Mandelpotatisvåffla med siksallad
Ett snabblagat recept på matiga våfflor av mandelpotatis. Du gör mandelpotatisvåfflorna av bland annat mandelpotatis och ägg. Servera med en smakrik siksallad av bland annat sik, rädisor, äpple, senap och honung.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010
Ingredienser
4 portioner
Mandelpotatisvåffla
800 g mandelpotatis
1 ägg
3/4 tsk salt
1 krm peppar
Siksallad
1 ägg
500 g rökt sik
1 liten fänkål
4 rädisor
1 äpple
3 tsk grov, osötad senap
2 msk flytande honung
3 msk kallpressad rapsolja
2 krm salt
1 krm vitpeppar
3 msk grovskuren dill
2 kokta ägg
smör till våffeljärnet
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur blir våfflorna om de sparas ett dygn innan servering? Vad händer om man värmer de i t.ex micron?
Åsa
2023-12-12Hej! Japp, det stämmer. När man skalar dem blir det kanske 600 gr kvar. Och så beror det ju såklart på hur stort våffeljärn man har. Det är inget annat än potatis och ägg, så det blir ju typ som en råraka. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-09-26800g potatis till 4 portioner!
Pierre
2017-09-08