Mandelpotatisvåffla med siksallad

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
4
Mandelpotatisvåffla med siksallad

Ett snabblagat recept på matiga våfflor av mandelpotatis. Du gör mandelpotatisvåfflorna av bland annat mandelpotatis och ägg. Servera med en smakrik siksallad av bland annat sik, rädisor, äpple, senap och honung.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Mandelpotatisvåffla med siksallad

Ingredienser

4 portioner

Mandelpotatisvåffla

800 g  mandelpotatis
1   ägg
3/4 tsk  salt
1 krm  peppar

Siksallad

1   ägg
500 g  rökt sik
1   liten fänkål
4   rädisor
1   äpple
3 tsk  grov, osötad senap
2 msk  flytande honung
3 msk  kallpressad rapsolja
2 krm  salt
1 krm  vitpeppar
3 msk  grovskuren dill
2   kokta ägg
smör till våffeljärnet

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Hur blir våfflorna om de sparas ett dygn innan servering? Vad händer om man värmer de i t.ex micron?

Åsa

2023-12-12

Hej! Japp, det stämmer. När man skalar dem blir det kanske 600 gr kvar. Och så beror det ju såklart på hur stort våffeljärn man har. Det är inget annat än potatis och ägg, så det blir ju typ som en råraka. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-09-26

800g potatis till 4 portioner!

Pierre

2017-09-08

Testa liknande recept

Citronfänkålsslaw
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Skaldjur med grönsaksnudlar och vitlöksdressing
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Tehalstrad lax med senapsmarinerad papayasallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Coleslaw på fänkål
Betyg 2.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga