Potatisgratäng med fänkål och riesling

3
0
Potatisgratäng med fänkål och riesling

Gör potatisgratängen festligare med nya smakkompisar som tunt skivad fänkål, vitt vin och finrivet citronskal. Tillsammans med grädde, mjölk och vitlök blir potatisgratängen till en riktig fullträff! Inte minst till fisk - ångkokt, bakad eller rökt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Potatisgratäng med fänkål och riesling

Ingredienser

6 portioner
1800 g
fast potatis (gärna marilyn)
3
vitlöksklyftor
1
fänkål
2 1/2 dl
vispgrädde
3 dl
mjölk (3 %)
2 dl
vitt vin (gärna riesling)
1/2 msk
finrivet citronskal
2 1/2 tsk
salt
1 tsk
grovmalen svartpeppar
2 dl
riven ost

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Innehåller mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Gratängen går fint att laga 1 dag innan. Öka i så fall mängden grädde till 3 dl och mängden mjölk till 4 dl (för 6 port) och följ receptet till och med punkt 5. Täck över och förvara i kylen. När det är dags för servering, värm gratängen i ugnen på 150°C till den är genomvarm, ca 45 minuter. Täck ev med folie mot slutet om den får för mycket färg.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2074 KJ / 512 kCal
Fett 23 g
Salt 3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept