Potatisgratäng med fänkål och riesling

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
1
Potatisgratäng med fänkål och riesling

Gör potatisgratängen festligare med nya smakkompisar som tunt skivad fänkål, vitt vin och finrivet citronskal. Tillsammans med grädde, mjölk och vitlök blir potatisgratängen till en riktig fullträff! Inte minst till fisk - ångkokt, bakad eller rökt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Potatisgratäng med fänkål och riesling

Ingredienser

6 portioner
1800 g fast potatis (gärna marilyn)
3 vitlöksklyftor
1 fänkål
2 1/2 dl vispgrädde
3 dl mjölk (3 %)
2 dl vitt vin (gärna riesling)
1/2 msk finrivet citronskal
2 1/2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 dl riven ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Väldigt god och krämig. Fräsch smak med citronskalet och fänkålen.

Pernilla

2022-02-12

Näringsvärde per portion

Energi2074 KJ / 512 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Ångkokta musslor med körvel
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålssallad med hallon och mozzarella
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön fänkålspuré
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pastasnäckor med räkor och gravad lax
Betyg 3.2 av 5.
90 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax i grönsakssås
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kall anisinkokt lax
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga