Potatisgratäng med fänkål och riesling
Gör potatisgratängen festligare med nya smakkompisar som tunt skivad fänkål, vitt vin och finrivet citronskal. Tillsammans med grädde, mjölk och vitlök blir potatisgratängen till en riktig fullträff! Inte minst till fisk - ångkokt, bakad eller rökt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
6 portioner
1800 g fast potatis (gärna marilyn)
3 vitlöksklyftor
1 fänkål
2 1/2 dl vispgrädde
3 dl mjölk (3 %)
2 dl vitt vin (gärna riesling)
1/2 msk finrivet citronskal
2 1/2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2074 KJ / 512 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein13 g
Kommentar
Väldigt god och krämig. Fräsch smak med citronskalet och fänkålen.
Pernilla
2022-02-12