Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxsnurror med ruccola, wasabi och sesam

Ett tjusigt recept på plockmat av lax, ruccola, wasabi och sesam. Du gör laxsnurror av ruccolablad, färskost, citron, wasabi, rökt lax och sesamfrön. Utmärkt att servera med andra snittar till fest, eller till förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa ruccolabladet med färskosten, citronjuicen och wasabin.
  2. Lägg ut tunna skivor lite omlott av laxen på ett ark plastfolie. Bre på den mixade röran.
  3. Forma en rulle med hjälp av plastfolien. Lägg rullen i frysen i 30 minuter.
  4. Rosta sesamfrönen och rulla laxrullen i dem. Skär i centimertertjocka skivor.
  5. Servera gärna på ett tunt knäckebröd.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 1/2 dl ruccolablad
  • 100 g färskost
  • 1/2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk wasabi
  • 100 g rökt lax
  • 2 msk vita och svarta sesamfrön
  • ev tunt knäckebröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?