Ingefärsgravad lax

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Ingefärsgravad lax

Överraska med en spännande och smakrik version av gravad lax. Laxsidan bereds med inlagd ingefära, socker och salt i två dagar. Servera den ingefärsgravade laxen med gari och soja.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Ingefärsgravad lax

Ingredienser

8 portioner
1 kg  fryst, tinad lax (filé)
2 dl  salt
2 dl  socker
1 dl  gari (inlagd ingefära)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Uteslut garin och strö i stället 1/2 dl grovhackad dill (för 8 port) på laxen vid gravningen om du vill ha en mer klassisk julsmak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1300 KJ / 310 kCal
Fett15 g

Testa liknande recept

Ingefärspicklad gurka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Limegravad lax
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chili- och ingefärsgravad lax
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxtärningar med wasabi & sesam
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravlax götheborg
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad ingefärslax med koriandermajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga