Ingefärsgravad lax

0
0
Ingefärsgravad lax

Överraska med en spännande och smakrik version av gravad lax. Laxsidan bereds med inlagd ingefära, socker och salt i två dagar. Servera den ingefärsgravade laxen med gari och soja.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Ingefärsgravad lax

Ingredienser

8 portioner
1 kg fryst, tinad lax (filé)
2 dl salt
2 dl socker
1 dl gari (inlagd ingefära)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Uteslut garin och strö i stället 1/2 dl grovhackad dill (för 8 port) på laxen vid gravningen om du vill ha en mer klassisk julsmak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1300 KJ / 310 kCal
Fett 15 g
Läs mer om näringsvärden