Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ingefärsgravad lax

Överraska med en spännande och smakrik version av gravad lax. Laxsidan bereds med inlagd ingefära, socker och salt i två dagar. Servera den ingefärsgravade laxen med gari och soja.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxsidan tvärsöver i 2 bitar (för 8 port).
  2. Blanda salt och socker. Strö en tredjedel av salt- och sockerblandningen i en form.
  3. Lägg i ena laxsidan med skinnsidan ner. Strö över ytterligare ett lager salt- och sockerblandning på köttsidan. Fördela den avrunna garin ovanpå.
  4. Strö över den resterande salt- och sockerblandningen. Lägg på den andra laxsidan med köttsidan nedåt. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter.
  5. Ställ in i kylen och vänd laxbiten efter 1 dygn. Laxen är gravad och klar efter 2 dygn.
  6. Skär 1/2 cm tjocka skivor och servera med lite gari och ev lite soja.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Uteslut garin och strö i stället 1/2 dl grovhackad dill (för 8 port) på laxen vid gravningen om du vill ha en mer klassisk julsmak.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg fryst, tinad lax (filé)
  • 2 dl salt
  • 2 dl socker
  • 1 dl gari (inlagd ingefära)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1300 kJ / 310 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden