Ingefärsgravad lax

Överraska med en spännande och smakrik version av gravad lax. Laxsidan bereds med inlagd ingefära, socker och salt i två dagar. Servera den ingefärsgravade laxen med gari och soja.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Ingredienser
8 portioner
1 kg fryst, tinad lax (filé)
4 msk salt
6 msk socker
1 dl gari (inlagd ingefära)
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1300 KJ / 310 kCal
Fett15 g
Kommentarer
Har aldrig gravat lax för. Har två bitar i frysen nu och undrar om dessa måste vara tinade innan kryddningen läggs på. Eller kan det ske direkt?
Helena
2024-12-18Hej Helena! Bäst är att tina och låta rinna av och torka av lite. Sen är det bara att sätta igång. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-18Tråkigt att jag nu får slänga 1,5kg lax. Tänkte att ett 17 år gammalt recept borde vara rimligt rätt. Jag jämförde efter jag börjat :(
Petrine
2023-12-22Hur kommer det sig att det ska vara hela två deciliter salt och socker i detta recept? Andra recept på gravad lax har snarare matskedar av salt och socker.
Petrine
2023-12-21Hej Petrine! Det var en bra fråga. Receptet är nu uppdaterat med rimliga mängder salt och socker. Tack för att du uppmärksammade oss på detta! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-22