Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Laxtaco Pulled Salmon- BBQ Style

Testa något nytt i tacon! Med färdig pulled salmon som du enkelt värmer har du middagen klar på ett kick. Servera med avokado, stekt lime, rödkål, sallad och gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2-3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta ut din pulled salmon ur plastförpackningen och värm i mikro eller ugn enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Strimla rödkålen och blanda med salladsmixen. Skiva rödlöksringar och tärna avokadon.
  3. Dela limen och stek 1-2 minuter med köttsidan nedåt. Lägg lax och grönsaker i brödet, toppa med gräddfil och pressad saft från den stekta limen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Recept och bild i samarbete med Leröy.

Ingredienser

Portioner: 2-3
  • 1 förp färdig pulled salmon (à 300 g)
  • 1 dl strimlad rödkål
  • 1 påse salladsmix (à 65 g)
  • 1 rödlök
  • 1 avokado
  • 1 lime
  • 6 mini tortillabröd
  • 3 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2935 kJ / 710 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept