Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Räkpasta- Italian Style

Fantastiskt enkel och god pastarätt med saftiga Vannameiräkor, oliver och basilika. Räkorna är färdigkryddade och behöver bara värmas i en minut tillsammans med pastan. Smarrigt när som helst i veckan!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hacka löken och fräs i olivoljan, slå på pastasåsen och tillsätt grädde. Låt såsen koka upp. Blanda sedan ned pastan, oliver och räkorna i såsen så räkorna blir varma, ca 1 min. Det ska inte koka. Garnera med färsk basilika.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Leröy.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 250 g färsk pasta
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 420 g pastasås (gärna tomat)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 förp färdigkryddade vannameiräkor à 150 g (gärna italian style)
  • 1 1/2 dl hela svarta oliver
  • 1/2 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?