Laxsoppa med pumpa och fänkål
Värmande, kryddig och matig laxsoppa med mycket grönsaker som pumpa, fänkål och purjolök. I soppan gömmer sig också lena och goda cannelinibönor och missa inte fänkåls- och korianderfröna, de sätter den extra piffen på soppan.
Ingredienser
4 portioner
1 liten fänkål (à ca 200 g)
700 g pumpa (gärna delicapumpa)
1/2 purjolök (à ca 150 g)
600 g laxfilé
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk malen koriander
2 msk olivolja
2 krm chiliflakes
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
15 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
salt
peppar
skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk juice)
1/2 kruka dill
1/2 kruka persilja
Till servering
ljust bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2246 KJ / 537 kCal
Fett29 g
Salt3.3 g
Kolhydrater23 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott! men tror egentligen man inte man behöver de färska kryddorna persilja och dill, var godare innan man lade till dem. Dessutom blev pumpan lite väl överkokt, så tiden och styrkan på plattan tror jag behöver sänkas.
Johanna
2022-11-03