Laxsoppa med pumpa och fänkål

3
0
Laxsoppa med pumpa och fänkål

Värmande, kryddig och matig laxsoppa med mycket grönsaker som pumpa, fänkål och purjolök. I soppan gömmer sig också lena och goda cannelinibönor och missa inte fänkåls- och korianderfröna, de sätter den extra piffen på soppan.

Skriv ut
Laxsoppa med pumpa och fänkål

Ingredienser

4 portioner
1 liten fänkål (à ca 200 g)
700 g pumpa (gärna delicapumpa)
1/2 purjolök (à ca 150 g)
600 g laxfilé
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk malen koriander
2 msk olivolja
2 krm chiliflakes
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
15 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
salt
peppar
skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk juice)
1/2 kruka dill
1/2 kruka persilja

Till servering

ljust bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Näringsvärdet är beräknat exkl. bröd.







Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2246 KJ / 537 kCal
Fett 29 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 23 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept