Laxsoppa med pumpa och fänkål

4
1
Laxsoppa med pumpa och fänkål

Värmande, kryddig och matig laxsoppa med mycket grönsaker som pumpa, fänkål och purjolök. I soppan gömmer sig också lena och goda cannelinibönor och missa inte fänkåls- och korianderfröna, de sätter den extra piffen på soppan.

Laxsoppa med pumpa och fänkål

Ingredienser

4 portioner
1 liten fänkål (à ca 200 g)
700 g pumpa (gärna delicapumpa)
1/2 purjolök (à ca 150 g)
600 g laxfilé
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk malen koriander
2 msk olivolja
2 krm chiliflakes
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
15 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
salt
peppar
skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk juice)
1/2 kruka dill
1/2 kruka persilja

Till servering

ljust bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Näringsvärdet är beräknat exkl. bröd.







Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Johanna

2022-11-03

Väldigt gott! men tror egentligen man inte man behöver de färska kryddorna persilja och dill, var godare innan man lade till dem. Dessutom blev pumpan lite väl överkokt, så tiden och styrkan på plattan tror jag behöver sänkas.

Näringsvärde per portion

Energi 2246 KJ / 537 kCal
Fett 29 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 23 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden