Pumpasoppa med varm skaldjurssallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Pumpasoppa med varm skaldjurssallad

Den här pumpasoppan kräver lite mer av dig som kock för att tillaga, men resultatet blir förstaklassigt. I soppan hittar du delikata smaker som saffran, vin och kajennpeppar och i sällskap av den fräscha varma skaldjurssalladen är rätten himmelsk.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Soppa: Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre bitar. Skala och grovhacka löken. Dela fänkålen, skär bort rotfäste och strimla fint. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Fräs pumpa, lök,fänkål och vitlök i en kastrull på låg värme med olivolja i 10 minuter.
  3. Tillsätt saffran och kajenn och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Tillsätt vin och apelsinjuicekoncentrat. Låt koka tills hälften av vätskan återstår.
  4. Tillsätt vatten, buljong och grädde och låt småkoka 10 -15 minuter. Smaka av med salt.
  5. Mixa allt med stavmixer eller i matberedare till en slät och lite skummig konsistens.
  6. Sallad: Bryn smöret försiktigt i en kastrull tills det blir nötbrunt. Häll i citronjuicen och håll varmt.
  7. Halstra pilgrimsmusslorna i en lättoljad het stekpanna. Salta och peppra. Arrangera pilgrimsmussla (dela ev stora pilgrimsmusslor), hummerkött och vattenkrasse på assietter. Skeda över det varma citronsmöret. Servera till soppan.

För alla

Pumpasoppa med skaldjurssallad: Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen. I övrigt är rättten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör och mjölkfritt gräddalternativ.

Sesamfrökex: Läs noga ingrediensförteckningen på förpackningen. I övrigt är de fria från mjölk men innehåller gluten och ägg.

Tips

FRASIGA SESAMFRÖKEX
Lägg 3 filodegsark på varandra. Pensla mellan varje ark och ovanpå med en lätt uppvispad äggvita. Strö på sesamfrön och lite flingsalt. Smula gärna över en bit av ett noriark. Grädda i ugn, 200 °C, ca 10 minuter, tills kexet får vacker färg. Bryt bitar och servera till soppan. Receptet är för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
Pumpasoppa
  • ca 500 g pumpa t ex muscat
  • 1 gul lök
  • 1 fänkål
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk mild olivolja
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 2 krm kajennpeppar
  • 3 dl vitt matlagningsvin
  • 1/2 dl apelsinjuicekoncentrat
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
Skaldjurssallad
  • 50 g smör
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 6 pilgrimsmusslor
  • 1 1/2 fryst, tinad hummer
  • vattenkrasse till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2400 kJ / 570 kCal