Pumpasoppa med varm skaldjurssallad

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Pumpasoppa med varm skaldjurssallad

Den här pumpasoppan kräver lite mer av dig som kock för att tillaga, men resultatet blir förstaklassigt. I soppan hittar du delikata smaker som saffran, vin och kajennpeppar och i sällskap av den fräscha varma skaldjurssalladen är rätten himmelsk.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005

Pumpasoppa med varm skaldjurssallad

Ingredienser

4 portioner

Pumpasoppa

ca 500 g  pumpa t ex muscat
1   gul lök
1   fänkål
2 - 3   vitlöksklyftor
2 msk  mild olivolja
1   påse saffran (à 1/2 g)
2 krm  kajennpeppar
3 dl  vitt matlagningsvin
1/2 dl  apelsinjuicekoncentrat
8 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
3 dl  vispgrädde
1 tsk  salt

Skaldjurssallad

50 g  smör
1 msk  färskpressad citronjuice
4 - 6   pilgrimsmusslor
1 - 1 1/2   fryst, tinad hummer
vattenkrasse till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2400 KJ / 570 kCal
Fett49 g
Kolhydrater22 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Hummertoast
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skaldjur med grönsaksnudlar och vitlöksdressing
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjurscocktail med Västerbottensost och kumminkex
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mandelpotatis och jordärtskockssoppa med skaldjurssallad
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Melontsatsiki med skaldjur
Betyg 3.6 av 5.
59 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pilgrimsmussla med blomkålssås och smak av tryffel
Betyg 3.4 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga