Fiskgryta med sparris
Den här fiskgrytan med torsk, lax, räkor och sparris går snabbt att tillaga. Den milda smaken tilltalar även de mest kräsna små middagsgäster.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2012
Ingredienser
4 portioner
300 g torsk- och laxtärningar
240 g surimi sticks
200 g sparris
900 g fast potatis
1 morot
500 ml kyld grön sparrissoppa
2 msk dill
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Se noga ingrediensförteckningen på soppan och byt ev ut den mot crème fraiche mixad med sparris och örtsalt.
Gör laktosfri: byt ut soppan mot laktosfri crème fraiche mixad med sparris samt örtsalt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut soppan mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ mixad med sparris och örtsalt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1512 KJ / 367 kCal
Fett6.2 g
Kolhydrater52 g
Protein22.9 g
Kommentarer
Mums! Hoppade över surimi och kylda soppan och tog grädde och vatten istället, ändå jättegott!
Elin
2012-05-11God gryta, men nästa gång vill jag ha mer fisk och mindre surimisticks.
Irene
2012-04-14