Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskgryta med sparris

Den här fiskgrytan med torsk, lax, räkor och sparris går snabbt att tillaga. Den milda smaken tilltalar även de mest kräsna små middagsgäster.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisk, surimi sticks och sparris.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Skala och skiva moroten tunt.
  4. Skär surimi sticks i mindre bitar.
  5. Koka upp soppan och lägg i morötter, fisk och surimi. Sänk värmen och låt sjuda i ca 5 minuter.
  6. Skär sparrisen i mindre bitar och lägg i dem i grytan.
  7. Rör ner dillen och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera grytan med potatisen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Se noga ingrediensförteckningen på soppan och byt ev ut den mot crème fraiche mixad med sparris och örtsalt.
Gör laktosfri: byt ut soppan mot laktosfri crème fraiche mixad med sparris samt örtsalt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut soppan mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ mixad med sparris och örtsalt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g torsk- och laxtärningar
  • 240 g surimi sticks
  • 200 g sparris
  • 900 g fast potatis
  • 1 morot
  • 500 ml kyld grön sparrissoppa
  • 2 msk dill
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1512 kJ / 367 kCal