Laxsida i ugn med färsk mangosalsa och kokosris
Servera ugnsbakad lax med smakrik mangosalsa och basmatiris som doftar och smakar extra mycket kokos, när det kokas i kokosmjölk. Salsan görs av färsk mango, rödlök, tomater och en kruka koriander för att få till den rätta smaken.
Ingredienser
8 portioner
1 hel färsk laxsida (à ca 1200 g)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Mangosalsa
2 mangor
2 förp körsbärstomat (à 250 g)
2 rödlökar
1 kruka koriander
3/4 dl matolja
3 msk vitvinsvinäger
Kokosris
2 förp kokosmjölk (à 200 ml)
9 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
6 dl basmatiris
2 små salladshuvuden (gärna crunchitasallad)
Till servering
turkisk yoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi3374 KJ / 807 kCal
Fett43 g
Salt2 g
Kolhydrater65 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!
Linda
2023-04-30Så gott att man kan bjuda gäster, sa min sambo. Eftersom vi bara är två kokte jag riset bara i kokosmjölk. Blev krämigt och förmodligen fler kalorier.
Mona
2023-01-03