Laxsida i ugn med färsk mangosalsa och kokosris

Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
4.8Världens godaste
Laxsida i ugn med färsk mangosalsa och kokosris

Servera ugnsbakad lax med smakrik mangosalsa och basmatiris som doftar och smakar extra mycket kokos, när det kokas i kokosmjölk. Salsan görs av färsk mango, rödlök, tomater och en kruka koriander för att få till den rätta smaken.

Laxsida i ugn med färsk mangosalsa och kokosris

Ingredienser

8 portioner
1 hel färsk laxsida (à ca 1200 g)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Mangosalsa

2 mangor
2 förp körsbärstomat (à 250 g)
2 rödlökar
1 kruka koriander
3/4 dl matolja
3 msk vitvinsvinäger

Kokosris

2 förp kokosmjölk (à 200 ml)
9 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
6 dl basmatiris
2 små salladshuvuden (gärna crunchitasallad)

Till servering

turkisk yoghurt

Gör så här

00:25:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Jättegott och enkelt att tillaga! Blir en favorit i fortsättningen.

    Agneta

  • Super gott

    Kirsi-marja

  • Jättegott!

    Linda

  • Så gott att man kan bjuda gäster, sa min sambo. Eftersom vi bara är två kokte jag riset bara i kokosmjölk. Blev krämigt och förmodligen fler kalorier.

    Mona

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi3374 KJ / 807 kCal
Fett43 g
Salt2 g
Kolhydrater65 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Räkmacka med avokado på bondbröd
    Betyg 4.7 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Nudlar med cashewkyckling
    Betyg 4.2 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad