Gari (inlagd ingefära)

Betyg 4.5 av 5.
98 personer har röstat
39
Gari (inlagd ingefära)

Denna himmelskt goda gari är redo att ätas 3 timmar efter inläggningen i bland annat su (risvinäger) men håller betydligt längre än så. Försök göra så tunna skivor som möjligt av ingefäran, det gör stor skillnad för smaken! Servera till sushi eller andra asiatiska rätter.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Gari (inlagd ingefära)

Ingredienser

8 portioner
1   bit färsk ingefära (à ca 100 g)
5 dl  vatten
1 dl  risvinäger (su)
1 dl  socker
1 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
98 personer har röstat

Kommentarer

Tips: Häll inte bort vattnet som ingefäran varit i utan blanda med valfri mängd socker, häll upp på flaska och ta som ingefär-shot.

Erik

2023-10-22

Så gott! Om man inte har mandolin eller är skicklig med kniven, så kan man istället använda potatisskalare eller en osthyvel.

Frida

2023-09-05

Jag har aldrig tidigare smakat gari. Har nu gjort en sats efter detta recept som fullkomligt nockade mig. Så gott!

Birgitta

2023-08-04

Näringsvärde per portion

Energi254 KJ / 61 kCal
Fett0.4 g
Salt0.94 g
Kolhydrater13 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Sushistrutar
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sushirullar med wasabimajonnäs
Betyg 3 av 5.
103 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söt omelettrulle (Tamago yaki)
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Evas pannkaks-sushi
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga