Gari (inlagd ingefära)

53
26
Gari (inlagd ingefära)

Denna himmelskt goda gari är redo att ätas 3 timmar efter inläggningen i bland annat su (risvinäger) men håller betydligt längre än så. Försök göra så tunna skivor som möjligt av ingefäran, det gör stor skillnad för smaken! Servera till sushi eller andra asiatiska rätter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Gari (inlagd ingefära)

Ingredienser

8 portioner
1
bit färsk ingefära (à ca 100 g)
5 dl
vatten
1 dl
risvinäger (su)
1 dl
socker
1 tsk
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Ninni

12/17/2020

Jättegott!!

Mats

12/16/2020

Kan man använda vanlig vinäger eller äppelcidervinäger?

Redaktionen ICAse

12/22/2020

Hej Mats! Risvinäger är mildare och lite sötare än både vitvin- och äppelcidervinäger så vi skulle inte rekommendera att byta. Hälsningar Ulrika

Bengt

12/10/2020

Ska man förvara den i lagen, eller hälla av lagen efter tre timmar?

Redaktionen ICAse

12/10/2020

Hej Bengt! Du ska förvara den i lagen. Hoppas att du gillar gari! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 254 KJ / 61 kCal
Fett 0.4 g
Salt 0.94 g
Kolhydrater 13 g
Protein 0.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept