Gari (inlagd ingefära)

90
33
Gari (inlagd ingefära)

Denna himmelskt goda gari är redo att ätas 3 timmar efter inläggningen i bland annat su (risvinäger) men håller betydligt längre än så. Försök göra så tunna skivor som möjligt av ingefäran, det gör stor skillnad för smaken! Servera till sushi eller andra asiatiska rätter.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Gari (inlagd ingefära)

Ingredienser

8 portioner
1 bit färsk ingefära (à ca 100 g)
5 dl vatten
1 dl risvinäger (su)
1 dl socker
1 tsk salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

90

Kommentarer

Mariann

2023-01-16

Har gjort denna gari tidigare - köpte nu risvinäger Blue Dragon alldeles för stark .

Annamaria

2023-01-14

Det här har kommit att bli ett av mina favoritrecept. Mycket godare än köpt gari! 5 stjärnor!

Ann-charlotte

2022-02-09

Lotta Det gick nästan inte att äta! Menar jag!

Näringsvärde per portion

Energi 254 KJ / 61 kCal
Fett 0.4 g
Salt 0.94 g
Kolhydrater 13 g
Protein 0.2 g
Läs mer om näringsvärden