Gari (inlagd ingefära)

Betyg 4.5 av 5.
104 personer har röstat
41
Gari (inlagd ingefära)

Denna himmelskt goda gari är redo att ätas 3 timmar efter inläggningen i bland annat su (risvinäger) men håller betydligt längre än så. Försök göra så tunna skivor som möjligt av ingefäran, det gör stor skillnad för smaken! Servera till sushi eller andra asiatiska rätter.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Gari (inlagd ingefära)

Ingredienser

8 portioner
1 bit färsk ingefära (à ca 100 g)
5 dl vatten
1 dl risvinäger (su)
1 dl socker
1 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
104 personer har röstat

Kommentarer

Mängden socker är lite för stor. 1:1 Risvinäger:Socker blir för sött. Testa 3:2 eller 2:1.

Elliott

2024-03-15

När jag tittar på näringsvärde då står inte socker med alls och på receptet står socker ? Hur går det ihop ?

Maria

2024-03-09

Tips: Häll inte bort vattnet som ingefäran varit i utan blanda med valfri mängd socker, häll upp på flaska och ta som ingefär-shot.

Erik

2023-10-22

Näringsvärde per portion

Energi254 KJ / 61 kCal
Fett0.4 g
Salt0.94 g
Kolhydrater13 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Sushistrutar
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söt omelettrulle (Tamago yaki)
Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sushirullar med wasabimajonnäs
Betyg 3 av 5.
103 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Evas pannkaks-sushi
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga