Gari (inlagd ingefära)

76
29
Gari (inlagd ingefära)

Denna himmelskt goda gari är redo att ätas 3 timmar efter inläggningen i bland annat su (risvinäger) men håller betydligt längre än så. Försök göra så tunna skivor som möjligt av ingefäran, det gör stor skillnad för smaken! Servera till sushi eller andra asiatiska rätter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Gari (inlagd ingefära)

Ingredienser

8 portioner
1 bit färsk ingefära (à ca 100 g)
5 dl vatten
1 dl risvinäger (su)
1 dl socker
1 tsk salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

76

Kommentarer

Thomas

2022-01-21

Kan man ta vitvinsvinäger isf risvinäger?

Eva

2021-11-13

Hur länge håller en öppnad burk/resp o öppnad burk i kylskåp?

Helene

2021-03-27

Hur länge håller den i kylskåp?

Näringsvärde per portion

Energi 254 KJ / 61 kCal
Fett 0.4 g
Salt 0.94 g
Kolhydrater 13 g
Protein 0.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept