Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gari (inlagd ingefära)

Denna himmelskt goda Gari är redo att ätas 3 timmar efter inläggningen i bland annat su och ättika men håller betydligt längre än så. Försök göra så tunna skivor som möjligt av ingefäran, det gör stor skillnad för smaken!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala ingefäran, var noga med att bara ta bort det yttersta skalet. Skär tvärs över i så tunna skivor som möjligt - ju tunnare desto godare! Använd en så vass kniv som möjligt.
  2. Koka upp vattnet. Lägg ner ingefäran. Rör om och ställ åt sidan i 10 minuter. Häll av vattnet, lägg ingefäran i en glasburk.
  3. Hetta upp vinäger, socker och salt tills sockret lösts upp. Häll det över ingefäran. Låt svalna.
  4. Efter ca 3 timmar är garin klar att serveras. Förvara den sedan kallt. God hållbarhet.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 bit färsk ingefära (à ca 100 g)
  • 5 dl vatten
  • 1 dl risvinäger (su)
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!