Gari (inlagd ingefära)
Denna himmelskt goda gari är redo att ätas 3 timmar efter inläggningen i bland annat su (risvinäger) men håller betydligt längre än så. Försök göra så tunna skivor som möjligt av ingefäran, det gör stor skillnad för smaken! Servera till sushi eller andra asiatiska rätter.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998
Ingredienser
8 portioner
1 bit färsk ingefära (à ca 100 g)
5 dl vatten
1 dl risvinäger (su)
1 dl socker
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi254 KJ / 61 kCal
Fett0.4 g
Salt0.94 g
Kolhydrater13 g
Protein0.2 g
Kommentarer
Mängden socker är lite för stor. 1:1 Risvinäger:Socker blir för sött. Testa 3:2 eller 2:1.
Elliott
2024-03-15När jag tittar på näringsvärde då står inte socker med alls och på receptet står socker ? Hur går det ihop ?
Maria
2024-03-09Tips: Häll inte bort vattnet som ingefäran varit i utan blanda med valfri mängd socker, häll upp på flaska och ta som ingefär-shot.
Erik
2023-10-22