Thaibuljong med skaldjur | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Thaibuljong med skaldjur

Thaibuljong med skaldjur är en god och lättlagad soppa med smakrika ingredienser som lime, fisksås, ingefära, surimistrimlor och musslor. Den smakfulla buljongen dekoreras med spenatblad, koriander och limeklyftor.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka snabbnudlarna enligt anvisning. Fördela nudlarna i 4 skålar (för 4 port).
  2. Låt buljongen stå kvar på värmen och smaksätt med juicen från limefrukt, asiatisk fisksås samt malen ingefära.
  3. Fördela surimistrimlor och musslor, mellan skålarna.
  4. Garnera med limeskivor, rivna färska spenatblad och färska korianderblad. Häll den varma buljongen över och rör om lite försiktigt och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 pkt snabbnudlar med räk- eller kycklingsmak
  • juice av 1 limefrukt
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 burk surimistrimlor i lake (à 360 g)
  • 1 liten burk musslor (à 360 g)
Garnering
  • limeskivor
  • rivna färska spenatblad
  • 1/2 kruka färska korianderblad
Lägg till i inköpslistan